Pentru al doilea an consecutiv, liceeni din toată lumea se pot înscrie la concursul internațional de artă murală ”Murals of Youth”, organizat la Cluj. Înscrierile pentru Murals of Youth, primul concurs de artă murală pentru liceeni organizat în România, de Comunitatea 156, au fost deschise. Evenimentul, ajuns la a doua ediție, va avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, între 30 august și 1 septembrie 2024, ca eveniment principal în cadrul Festivalului Murals of Youth.
Murals of Youth este singurul festival și concurs internațional de artă murală dedicat elevilor de liceu. Evenimentul aduce împreună tinerii artiști, profesioniștii și comunitatea, transformând centrul orașului Cluj-Napoca într-o expoziție impresionantă și vie.
Cu live painting, ateliere dedicate publicului larg și conferințe, festivalul promovează expresia creativă și conexiunile culturale într-un mod energic și educativ.
Cei care vor să participe la concurs trebuie să trimită schițe, portofolii și detalii de înregistrare până în data de 30 iunie 2024 pe adresa de e-mail a Comunității 156, organizatorul evenimentului. După această dată va avea loc selecția elevilor, efectuată de un juriu format din patru artiști, iar în luna iulie vor fi anunțați participanții la concurs. Singura condiție pentru concurenți este să fie elevi de liceu, clasele 9-12. Obiectivul principal al festivalului este să promovezi educația prin artă, oferind elevilor județe. O platformă de explorare a artei și abilităților artistice.
Pe lângă concurs, festivalul găzduiește cursuri speciale de artă pentru vizitatorii festivalului.
De asemenea, festivalul creează un mediu propice pentru discuții libere între elevi și profesioniști, oferindu-le șansa de a și împărtăși experiențele și de a primi sfaturi practice. Neurals of Youth s-a născut în 2023 ca o inițiativă îndrăzneață a Comunității 156. Din dorința de a le oferi elevilor de liceu o platformă unică pentru exprimare artistică, festivalul evoluează rapid.
Într-o celebrare anuală a talentului și creativității tinerilor. La ediția anterioară, patru echipe și șase artiști individuali au desenat, folosind vopțea lavabilă, șablon, pensulă sau spray, timp de trei zile, pe panouri uriașe de 5 metri lățime și 2,5 metri înălțime.
În paralel, mai multe activități au fost organizate pentru spectatori. Unul dintre cei mai cunoscuți artiști murali clujeni, Kero Zen, a făcut demonstrații de desen pe o mașină chiar în Piața Unirii. Tot acolo, partenerii de la Boyard Brothers au făcut demo-uri ale cursurilor Eu mi-am lucrat aici, organizate de BB School.
Pentru mai multe detalii și pentru înscrieri, vizitați site-ul oficial al evenimentului sau contactați comunitatea 156.