Imagini rare cu lupi, surprinse în pădurile admininistrate de Direcția Silvică Neamț

Priveliște extraordinară în inima pădurii! Camerele de monitorizare ale Direcției Silvice Neamț au surprins imagini rare cu o haită de lupi în timp ce se întorceau de la o partidă reușită de vânătoare. Aceste creaturi fascinante, care trăiesc în sălbăticie și sunt rar văzute în libertate, au fost filmate în timp ce își demonstrau abilitățile de vânătoare și comportamentul social într-unul dintre cele mai mari ecosisteme forestiere administrate de autoritățile silvice.

Într-o captivantă filmare realizată de o cameră de monitorizare amplasată într-o pădure administrată de ocolul Silvic Poiana Teiului, din cadrul direcției Silvice Neamț, au fost surprinși mai mulți lupi după o partidă reușită de vânătoare.

Imaginile rare oferă o privire intimă asupra vieții acestor fascinanți prădători. Lupii, cunoscuți pentru traiul în haită și rolul lor esențial în menținerea echilibrului ecologic, au fost surprinși în momentul în care se întorceau de la vânătoare, evident mulțumiți de prada obținută. În mod obișnuit, o haită de lupi este condusă de o pereche alfa alcătuită dintr-un mascul și o femelă împreună cu puii lor.
Imaginile reflectă comportamentul lor social complex și structura ierarhică din cadrul haitei. Pe lângă vânătoare, lupii sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a parcurge distanțe lungi în căutarea hranei. Atunci când atacă, acționează coordonat pentru a împinge prada în locuri strategice, cum ar fi râurile, unde devine vulnerabilă.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close