Ziua Internațională a Poeziei. Îmbrățișarea poeziei cu teatrul a continuat

Sucevenii au fost invitați la o incursiune captivantă în lumea poeziei și a teatrului într-un eveniment special organizat de Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, Societatea Scriitorilor Bucovineni și Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei. O zi dedicată celebrării operei și influenței remarcabilului poet Gellu Naum, evenimentul a adus împreună pasionați de literatură și critici literari pentru a explora profunzimea și bogăția creației sale poetice.

În cadrul manifestării desfășurate pe data de 21 martie 2024, în spațiul expozițional al Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” din Suceava, participanții au avut parte de o serie de activități speciale. Conferința susținută de criticul literar Isabel Vintilă, inspector școlar pentru limba și literatura română, a purtat titlul ”Teatrul lui Gelu Naum”, o comunicare poetică, oferind o perspectivă amplă asupra operei și influenței acestui mare poet român. Vom discuta despre poezia și mai ales despre ”Teatrul lui Gelu Naum”, Gelu Naum care considera că poezia, proza, teatrul, de fapt, nu au delimitare de specie sau de gen.

În cadrul evenimentului, Alexandru Ovidiu Vintilă, președintele Societății Scriitorilor Bucovineni și redactor șef al revistei Bucovina Literară, a împărtășit cu publicul versuri inedite din propria creație, precum și poeme semnate de Gelu Naum. Această lectură a adus în prim plan nu doar talentul poetic al lui Naum, ci și profunzimea și diversitatea operei sale.

Gelu Naum, unul dintre cei mai importanți poeți români, a fost omagiat pentru contribuția sa deosebită la literatura română. Opera sa, caracterizată de suprarealism și profunzime, a continuat să inspire și să influențeze generații de scriitori și cititori. Evenimentul a oferit o oportunitate deosebită pentru a duce în prim plan moștenirea culturală a lui Gelu Naum și pentru a sărbători puterea și frumusețea poeziei într-un mod autentic și profund emoționant.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close