Două străzi din cartierul Ițcani, în reabilitare

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, caută dovezi că pe strada Ion Luca Caragiale din cartierul Ițcani a fost cândva asfalt în așa fel încât artera să poate fi reabilitate printr-o procedură simplificată. În același cartier, se află în reabilitare și strada Aurel Vlaicu.

Vice-primarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, încearcă să stabilească dacă strada Ion Luca Caragiale din cartierul Ițcani a mai fost asfaltată în trecut, în așa fel încât să poată fi reabilitată printr-o procedură simplificată. Am avut în audiență și au spus oamenii că a fost asfalt.

„Se pare că aici avem trotuar. Suntem pe Ion Luca Caragiale, în cartierul Ițcani. Dacă avem trotuar înseamnă că sigur a fost și asfalt. Aici rămâi stabilit, dăm la proiectare și facem expertiză să vedem. Dacă este asfalt, se pune asfalt fără probleme pe reparație.
Facem un proiect, un DTAC, o expertiză și dacă într-adevăr se vede că este asfalt de sub, am văzut borduri, am văzut trotuar, e foarte simplu, am echipă aici, pe astea, pe Aurel Vlaicu, cu care asfaltează și refac. Și dacă așa, pe reparație, se poate face strada cu un covor asfaltic, dar trebuie să văd, într-adevăr, că e asfalt de sub.”

În Ițcani se află în plin proces de reabilitare și strada Aurel Vlaicu.

„Suntem pe strada Aurel Vlaicu, în cartierul Ițcani, unde redeschidem un nou șantier. Este o stradă, așa cum vedeți, noastră, care necesită reparație capitală. Punem borduri, schimbăm trotuarul și, bineînțeles, vom reface și strada, în așa fel încât traficul rutier care este în această zonă să se desfășoare constant. Este o stradă circulată, pentru că, pe lângă case, avem și foarte multe spații comerciale. Așadar, un nou șantier și în cartierul Ițcani, pentru că vremea permite și nu ne oprim aici. Continuăm!”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close