Exclusă din USR, Teodora Munteanu candidează independentă la CL și Primăria Su-ceava

Teodora Munteanu, aleasă pe listele USR în 2020 și devenită viceprimar al municipiului Suceava, a decis să intre în cursa electorală ca independent pentru funcțiile de primar și consilier local. Ea critică alianța dintre USR și PMP, cu argumentul că reprezentanții PMP au votat constant alături de PNL în Consiliul Local. Teodora Munteanu se consideră o alternativă reală în politica locală. Teodora Munteanu a fost exclusă din USR Suceava în luna ianuarie a acestui an, dar a contestat decizia, motiv pentru care a putut rămâne viceprimar.

Printr-un comunicat remis redacției noastre, Teodora Munteanu a subliniat că intrarea sa în politică în 2016 a fost motivată de preocuparea pentru democrație în contextul guvernării PSD condusă de Liviu Dragnea.

Cu privirea la scena politică locală, Teodora Munteanu s-a declarat incapabilă să susțină alianța electorală dintre USR și PMP,
cu argumentul că reprezentanții PMP au votat constant alături de PNL în Consiliul Local. În acest context, Teodora Munteanu a subliniat că politica trebuie să fie o chestiune de compromis rezonabil și a transmis că nu a susținut niciun proiect pe care l-a considerat dăunător comunității. În plus, a evidențiat că oferta actuală de pe scena politică locală nu prezintă o alternativă reală pentru cetățenii.
Teodora Munteanu a transmis, între altele: ”Sunt același om cinstit pe care l-ați votat în 2020, cu aceleași valori și aceleași principii, însă cu patru ani în plus de experiență administrativă în care nu am plecat capul în fața sistemului, politica nu m-a schimbat.” În ianuarie 2024, conducerea USR a tranșat cazul Teodora Munteanu, care a fost exclusă din partid.

Ei i s-a reproșat că a afectat imaginea partidului pentru că a coabitat cu primarul în funcție, Ion Lungu, și pentru că a participat la un festival organizat de primărie, unde a câștigat o motocicletă.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close