Serviciul Județean de Ambulanță Suceava a deschis prima substație de ambulanță, după 20 de ani. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Primăria Liteni care a pus la dispoziția salvatorilor un sediu complet renovat, utilat și adaptat normelor impuse de lege. Substația va avea în permanență o ambulanță de tip B cu echipaj format din ambulanțier și asistent medical. Prezența echipajului în zonă va conduce la scăderea timpilor de intervenție în bazinul Liteni – Dolhasca.
„Cel mai important pe pământ este viața omului și noi prin această investiție, prin acest serviciu, se diminuează foarte mult timpii de intervenție, ceea ce înseamnă că la cazuri de urgență se poate ajunge și în câteva minute lucru esențial pentru păstrarea vieții omului.
Noi, așa cum spuneam, consider că viața omului este cea mai importantă, iar astăzi dăm drumul la un serviciu pentru această cauza importantă, viața omului, păstrarea vieții omului, pentru că cu toții ne dorim să nu avem probleme, dar vedeți că deodată sunt cazuri de urgență și cu cât se intervine mai repede, cu atât salvăm viața omului.”
A fost sărbătoare în orașul Liteni al județului Suceava, unde serviciul județean de ambulanță a reușit să deschidă prima substație de ambulanță după 20 de ani. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu primăria Liteni, care a pus la dispoziție a salvatorilor o clădire renovată, utilată și adaptată normelor impuse de lege. În ziua inaugurării, clădirea a fost sfințită de un sobor format din trei preoți.
Și acest punct de centru de ambulanță este un act de compasiune din partea primăriei față de comunitatea noastră și sperăm ca comunitatea să aprecieze acest lucru, să fie recunoscători și să se implice și ei în colaborare cu instituțiile statului pentru ca toate să meargă cum trebuie pe făgașul cel bun. Atâta timp cât comunitatea va fi unită și se va ajuta unul cu altul, atunci trebuie vor merge spre făgașul cel bun și nu spre dezbinare și spre risipirea neamului.
Începând de lui, avem un echipaj tip B2, un asistent și un ambulanțier permanent aici, 24 din 24 de ore. Sperăm, într-o zi, să avem și medici, Doamne Ajută, dar ne bucurăm foarte mult că dezvoltăm serviciul, ne bucurăm foarte mult de sprijinul autorităților locale și sperăm să avem cât mai puține intervenții sau cât mai multe frumoase, nașteri.
Mă bucur tare mult, mulțumesc pentru colaborare, doamne directori, cu echipa în anul lor de la serviciu de ambulanță județeană, va fi un serviciu permanent, care începând de la data de întâi va fi operational, pe lângă toate proiectele pe care le avem, drumuri, școli,
case de cultură, sale de sport, biserici, da, vedeți că astăzi inaugurăm un serviciu, lucrăm și la centru medical nou, încercăm să acoperim toate activitățile, toate spectrele, dar astăzi mă bucur tare mult pentru că dăm drumul la acest serviciu pe care de o perioadă de acum mai lungă ne-am preocupat să-l aducem spre a fi operațional la LITIN.