Substație de ambulanță, la Liteni, prima după 20 de ani

Serviciul Județean de Ambulanță Suceava a deschis prima substație de ambulanță, după 20 de ani. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Primăria Liteni care a pus la dispoziția salvatorilor un sediu complet renovat, utilat și adaptat normelor impuse de lege. Substația va avea în permanență o ambulanță de tip B cu echipaj format din ambulanțier și asistent medical. Prezența echipajului în zonă va conduce la scăderea timpilor de intervenție în bazinul Liteni – Dolhasca.

„Cel mai important pe pământ este viața omului și noi prin această investiție, prin acest serviciu, se diminuează foarte mult timpii de intervenție, ceea ce înseamnă că la cazuri de urgență se poate ajunge și în câteva minute lucru esențial pentru păstrarea vieții omului.
Noi, așa cum spuneam, consider că viața omului este cea mai importantă, iar astăzi dăm drumul la un serviciu pentru această cauza importantă, viața omului, păstrarea vieții omului, pentru că cu toții ne dorim să nu avem probleme, dar vedeți că deodată sunt cazuri de urgență și cu cât se intervine mai repede, cu atât salvăm viața omului.”

A fost sărbătoare în orașul Liteni al județului Suceava, unde serviciul județean de ambulanță a reușit să deschidă prima substație de ambulanță după 20 de ani. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu primăria Liteni, care a pus la dispoziție a salvatorilor o clădire renovată, utilată și adaptată normelor impuse de lege. În ziua inaugurării, clădirea a fost sfințită de un sobor format din trei preoți.

Și acest punct de centru de ambulanță este un act de compasiune din partea primăriei față de comunitatea noastră și sperăm ca comunitatea să aprecieze acest lucru, să fie recunoscători și să se implice și ei în colaborare cu instituțiile statului pentru ca toate să meargă cum trebuie pe făgașul cel bun. Atâta timp cât comunitatea va fi unită și se va ajuta unul cu altul, atunci trebuie vor merge spre făgașul cel bun și nu spre dezbinare și spre risipirea neamului.

Începând de lui, avem un echipaj tip B2, un asistent și un ambulanțier permanent aici, 24 din 24 de ore. Sperăm, într-o zi, să avem și medici, Doamne Ajută, dar ne bucurăm foarte mult că dezvoltăm serviciul, ne bucurăm foarte mult de sprijinul autorităților locale și sperăm să avem cât mai puține intervenții sau cât mai multe frumoase, nașteri.

Mă bucur tare mult, mulțumesc pentru colaborare, doamne directori, cu echipa în anul lor de la serviciu de ambulanță județeană, va fi un serviciu permanent, care începând de la data de întâi va fi operational, pe lângă toate proiectele pe care le avem, drumuri, școli,
case de cultură, sale de sport, biserici, da, vedeți că astăzi inaugurăm un serviciu, lucrăm și la centru medical nou, încercăm să acoperim toate activitățile, toate spectrele, dar astăzi mă bucur tare mult pentru că dăm drumul la acest serviciu pe care de o perioadă de acum mai lungă ne-am preocupat să-l aducem spre a fi operațional la LITIN.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close