Construcția căminului studențesc din Campusul II al Universității „Ștefan cel Mare” a avansat destul de mult și, cel mai probabil, va fi gata înainte de termenul prevăzut în contract. Va fi cel mai mare și mai modern cămin studențesc din țară, susțin reprezentanții firmei constructoare. Clădirea va fi prietenoasă cu mediul înconjurător, iar fiecare cameră de cazare va dis-pune de facilități sanitare individuale și va fi complet echipată pentru confortul studenților. La parter, se vor amenaja camere special adaptate pentru nevoile persoanelor cu dizabilități. Pe de altă parte, conducerea USV a anunțat că s-au identificat soluții pentru asigurarea utilităților în zonă.
Construcția căminului studențesc din campusul 2 al Universității Ștefan cel Mare a avansat semnificativ, în ciuda măsurilor adoptate de guvern la sfârșitul anului trecut pentru limitarea cheltuielilor bugetare. Constructorul folosește tehnologii noi care vor scădea consumul de energie electrică. Și vor face uriașa clădire prietenoasă cu mediul înconjurător. Proiectul Căminului Studențesc este finanțat de Compania Națională de Investiții.
De curând a avut un lucru de finanțare. De curând a avut un lucru de finanțare. A avut loc și o ședință de lucru a reprezentanților Universității, autorităților publice, județene și locale și ai companiei ACET SA Suceava pentru identificarea soluțiilor tehnice pentru racordarea celui de-al doilea campus, USV, la apă potabilă și la canalizare. În acest context, USV a propus o soluție rapidă și anume conectarea Căminului Studențesc la rețeaua de apă a Comunei Moara printr-un cămin din apropierea campusului. Însă este necesară realizarea de către USV a unei stații de pompare pentru ridicarea presiunii apei. Pentru că în perioada următoare în campusul 2 se vor construi noi clădiri, conducerea USV are în vedere și alte soluții pentru asigurarea utilităților.
Pentru necesitățile pe termen mediu și lung se are în vedere o asociere a Consiliului Județean Suceava, Primăriei Municipiului Suceava,
Primăriei Comunei Moara și Universității Ștefan cel Mare pentru a realiza o conductă de aducțiune de la Castelul de Apă, situat la aproximativ 2 km de campusul USV. Pentru racordarea la canalizarea a Căminului Studențesc se au în vedere lucrări extinse pe terenul campusului studențesc în vederea conectării la cel mai apropiat punct disponibil propus de ACET, urmând ca soluția pe termen mediu și lung să fie implementată în cadrul aceleiași asocieri menționate anterior. Durata estimată pentru finalizarea lucrărilor de apă canal necesare Căminului Studențesc este de aproximativ un an. Iar durata estimată a finalizării lucrărilor necesare pentru întreg campusul este de 2 ani și jumătate, a declarat profesorul universitar, doctor inginer Mihai Dimian, rectorul Universității Ștefan cel Mare din Suceava.