Pasagerii Schengen, întâmpinați cu stegulețe pe Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava

Din 31 martie 2024, România a intrat în Spațiul Schengen de liberă circulație, însă numai naval și aerian. Evenimentul, despre care administrația județeană spune că este cel mai important pentru țara noastră de la accederea la Uniunea Europeană, a fost marcat și pe Aeroportul Ștefan cel Mare de la Suceava. Pasagerii de pe ruta Milano Malpensa – Suceava și retur, primii care au beneficiat de facilitățile Schengen, au fost întâmpinați cu stegulețe care marchează acest eveniment.

230 de pasageri care au aterizat pe aeroportul Ștefan cel Mare cu cursa de Milano-Malpensa au fost primii pasageri care au ajuns la Suceava de la intrarea parțială a României în spațiul Schengen. Aceștia au primit stegulețe care să marcheze acest eveniment. Primul spor Schengen, da? De aia am fost aici.

Polițiștii De frontieră vor rămâne în aeroporturi și după data de 31 martie pentru a controla documentele persoanelor care au țara de origine sau țara de destinație în afara spațiului Schengen. Este cazul de exemplu al cetățenilor ucraineni sau din Republica Moldova, dar și al cetățenilor românii care zboară către destinații de vacanță din Africa sau Asia sau în Marea Britanie. În plus, la controalele inopinate poate fi supus orice cetățean aflat pe aeroport.

Intrarea României în Schengen aerian a fost marcată și printr-un tort personalizat pregătit special de Viorel Paiu, românul care a inițiat petiția de suplimentare a destinațiilor de zbor, de pe aeroportul Ștefan cel Mare.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close