Bărbat reținut în arest pentru „rănirea cu intenție a animalelor”

Un bărbat din Burla a fost reținut timp de 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliție Suceava pentru săvârșirea infracțiunii de „rănire cu intenție a animalelor”. Atenție, urmează informații și imagini care vă pot afecta emoțional. Individul a fost filmat în timp ce a trântit de pământ o oaie. Fapta a fost comisă în 2022 însă imaginile au ajuns în spațiul public abia acum. Dacă sunteți martorii unor scene de violență la adresa animalelor, sesizați poliția prin email la cabinet@sv.politiaromana.ro , iar dacă este o urgență iminentă, sunați la 112.

Un tânăr în vârstă de 31 de ani a fost reținut timp de 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliție Suceava pentru că a rănit cu intenție o oaie. Într-o noapte din anul 2022, bărbatul aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost filmat în timp ce lovea fără milă animalul. Clipul a ajuns recent în spațiul public.

Mai exact, este vorba despre un caz apărut pe rețele de socializare în baza căruia polițiștii s-au autosesizat. Fapta fiind petrecută cu circa 2 ani în urmă, respectiv în luna august 2022, atunci când un bărbat a lovit în mod intenționat cu pumnii și picioarele de nenumărate ori o ovină, provocându-i acestea mai multe leziuni. În cauza respectivă, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, fiind la scurt timp identificat și autorul, respectiv un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Burla. În urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus față de acesta măsura reținerii pentru 24 de ore, bărbatul fiind reținut și introdus în arestul IPJ Suceava. Reamintim că în conformitate cu prevederea legii 215-2006, astfel de comportamente sunt pedepsite de către legiuitor cu închisoarea.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la un an la cinci ani sau cu amendă folosirea animalelor sălbatice, aparținând sub încrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare. Folosirea armelor cu tranchilizante asupra animalelor în alte situații decât pentru imobilizarea acestora. Practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive.

Rănirea cu intenție a animalelor. Pe de altă parte constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la doi la șapte ani,
uciderea animalelor cu intenție fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale și zoofilia. Dacă sunteți martorii unor scene de violență la adresa animalelor, sesizați poliția prin e-mail la cabinet@sb.polițiaromână.ro iar dacă este o urgență iminentă, sunați la 112.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close