Efectele codului portocaliu de vânt puternic: autoturisme avariate, acoperișuri luate pe sus, copaci rupți

Codul portocaliu de vânt puternic a provocat pagube materiale în județul Suceava, afectând localitățile Gura Humorului, Suceava și Iacobeni. Rafalele au smuls bucăți de tablă de pe acoperișuri, avarii au fost înregistrate și la două autoturisme în Gura Humorului, iar drumul DN17 în Iacobeni a fost temporar blocat. Pompierii militari au intervenit pentru degajarea elementelor periculoase și consolidarea altor bucăți de tablă în pericol, iar jandarmii montani au deblocat drumul E58, din Pasul Mestecăniș.

La Gura Humorului, o bucată mare de tablă desprinsă de pe acoperișul unui bloc de locuințe s-a prăbușit, lovind în cădere două autoturisme parcate în zonă. Din fericire, nu au fost persoane rănite.

Intervenția promptă a pompierilor militari din Gura Humorului a asigurat zona și a degajat elementul de construcție. De asemenea, echipele de intervenție au verificat și consolidat alte elemente de pe acoperișul respectiv, care prezentau risc de desprindere. În urma aceluiași cod portocaliu de vânt puternic, pompierii din municipiul Suceava au avut parte de mai multe solicitări. Echipajele s-au deplasat pe străzile Gavril Tudoraș și Nicolae Bălcescu, dar și în Areni, pentru a interveni la blocuri de locuințe, de unde bucăți mari de tablă erau pe cale să se desprindă de pe acoperișuri. Pompierii au reușit să degajeze sau să fixeze elementele de tablă periculoase, evitând astfel posibile accidente.

Vântul a adus probleme și pe rețelele de drumuri din județ. Pe DN17, în zona localității Iacobeni, rafalele puternice au doborât aproximativ 10 arbori pe carosabil. Pentru eliberarea drumului și reluarea circulației în condiții de siguranță, a fost necesară intervenția promptă a pompierilor militari. Aceștia au tăiat și îndepărtat copacii căzuți, asigurând fluidizarea traficului. O situație similară s-a înregistrat și pe drumul european, E58, din Pasul Mestecăniș. Vântul puternic a rupt mai mulți copaci, care au blocat temporar circulația. Jandarmii montani din Vatra Dornei au intervenit acolo rapid pentru deblocarea drumului, colaborând cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și cu cetățenii prezenți la fața locului. Datorită mobilizării tuturor, traficul a fost reluat în scurt timp.

Din fericire, toate intervențiile echipelor de urgență s-au încheiat cu succes.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close