Exercițiu de urgență la Aeroportul Suceava: simulare a ciocnirii a două avioane

Pompierii din Suceava au organizat un exercițiu de urgență la Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava, simulând o ciocnire în aer a două avioane de mici dimensiuni la un show aviatic. Exercițiul a testat capacitatea de reacție și intervenție a mai multor instituții, în scopul salvării persoanelor și limitării efectelor negative ale unui accident grav. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Scenariul a presupus ciocnirea două avioane acrobatice în timpul meeting-ului aviatic Suceava Air Show 2024, cu resturi căzând peste spectatori și un hangar. 27 de persoane au simulat că sunt afectate, iar mai multe incendii puternice au izbucnit în zonă. Obiectivul principal a fost verificarea managementului integrat în gestionarea unei situații de urgență de complexitate ridicată. A fost pus în aplicare planul roșu de intervenție.

Obiectivul principal al acestui exercițiu a fost asigurarea managementului integrat în gestionarea operativă a unei situații de urgență provocată de un accident aviatic urmat de un incendiu în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina al județului Suceava, în cooperare cu instituțiile și operatorii economici cu funcții de sprijin pentru salvarea, evacuarea persoanelor și limitarea efectelor negative produse asupra comunității și mediului înconjurător. În plan operațional s-a urmărit verificarea viabilității documentelor de conducere, a standardelor și procedurilor operaționale de acțiune pentru gestionarea unei situații de urgență cu un grad ridicat de complexitate și testarea capacității de reacție și intervenție.

La exercițiu au participat forțe și mijloace de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, Aeroportul Suceava, Spitalul Județean Suceava, SMURD, Jandarmerie, Poliție Ambulanță, Poliția de Frontieră și ROMATSA.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close