Primul contract pe noul exercițiu financiar al UE, semnat de municipiul Suceava la ADR Nord-Est

Primul contract de finanțare pe fonduri europene prin ADR Nord-Est pe exercițiul financiar 2021-2027 a fost semnat de municipiul Suceava. Este vorba despre un proiect care are scopul de a pregăti Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza, situat în cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, pentru învățământul dual.

“În cursul zilei de luni am semnat primul contract de finanțare la Agenția de Dezvoltare Nord-Est pentru exercițiu financiar 2021-2027.
Este vorba de contractul prin reabilitarea infrastructurii școlare și modernizarea ei la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza”, adaptarea sistemului de educație la evoluția tehnologică.”

Acest proiect are valoarea de 11,2 milioane de lei și are scopul de a pregăti instituția pentru învățământul dual în viitoarele 12 luni.
Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” din Suceava, cunoscut și ca Industrial 1, are domeniul de pregătire uman prin liceu teoretic cu frecvență redusă, electric, mecanic, servicii, estetica și igiena corpului omenesc prin liceu tehnologic învățământ de zi, rută directă și școală profesională. În anul școlar 2023-2024 au fost înscriși 803 elevi, cuprinși în 34 de clase de învățământ liceal de zi și școală profesională cu durată de 3 ani.

Primul contact din exercițiu financiar 2021-2027 la Agenția de Dezvoltare Nord-Est a fost semnat de către municipiul Suceava.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close