Expoziția ”Amintiri în Alb și Negru”, deschisă la Galeria ”Zamca”

Iubitorii de artă sunt așteptați la expoziția “Amintiri în Alb și Negru – Călătorie prin istoria vizuală a Fălticeniului” – o invitație de a pătrunde în bogăția culturală a orașului Fălticeni, o călătorie în timp prin intermediul imaginilor realizate de talentatul artist Marinel Dănilă. Lucrările sunt expuse la Galeria ”Zamca” din municipiul Suceava.

Galeria de Artă Zamca din Suceava a găzduit recent vernisajul de succes al expoziției de fotografie intitulată Amintiri în alb și negru, călătorie prin istoria vizuală a Fălticeniului, realizată de artistul Marinel Dănilă. Evenimentul a atras un public numeros, dornic să exploreze și să aprecieze frumusețea și profunzimea istoriei vizuale a orașului Fălticeni, surprinsă în imagini emoționante și pline de semnificație. Vernisajul a fost curatoriat de cunoscutul artist plastic Mihai Pânzaru Pim, iar criticul de artă Delia Ioana Leizeriu că a oferit o analiză detaliată a lucrurilor expuse, evidențiind valoarea lor artistică și impactul pe care îl pot avea asupra publicului.

Marinel Dănilă, artistul fotograf din spatele expoziției, a spus că a fost o plăcere deosebită să descopere tot ce are de oferit orașul Fălticeni. În fotografiile mele am inclus monumente istorice cu o semnificație aparte, a declarat artistul.

Expoziția a fost vizitată și de maestrul fotograf Dimitrie Balint, în vârstă de 93 de ani, care a mărturisit Fotografia este o pasiune de care nu mă voi despărți niciodată. Evenimentul a reunit personalități marcante din domeniul cultural și educațional, precum și un grup de elevi de la Colegiul Mihai Eminescu Suceava. Expoziția Amintirii în alb și în negru – Călătorie prin istoria vizuală a Fălticeniului
este o invitație de a pătrunde în bogăția culturală a orașului Fălticeni. O călătorie în timp prin intermediul imaginilor realizate de talentatul artist Marinel Dănilă.

Autor

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close