Dedicare și pasiune pentru robotică

Cât timp este necesar pentru a crea un robot demn de competiții internaționale? Clubul de Robotică “Royal Engineers” al Colegiului Național “Ștefan cel Mare” este compus din 13 elevi care au dedicat aproximativ un an pentru construcția robotului lor capabil să satisfacă toate cerințele impuse de competițiile la care ia parte: să ridice și să mute piese, dar și să se cațăre și să stea atârnat. Iată povestea lor.

Clubul de robotică Royal Engineers de la Colegiul Național Ștefan cel Mare a atins succesul prin crearea integrală a unui robot realizat de proprii săi membri. După aproximativ un an de la finalizarea construcției, copiii sunt satisfăcuți de realizările lor, dar sunt și conștienți că există încă mult loc pentru îmbunătățiri. Dan Popescu, directorul Colegiului Național Ștefan cel Mare Suceava, inițiază discuția despre clubul de robotică și împărtășește perspectivele sale despre factorii care contribuie la coeziunea acestuia.

„Din perspectiva obiectivilor unei instituții de educație, dezvoltarea armonioasă a beneficiarilor direcți, elevii, dezvoltarea armonioasă este foarte importantă și noi suntem un colegiu cu rezultate remarcabile în zona disciplinelor științifice, olimpiade, matematică, fizică, chimie, chiar și alte discipline umaniste, cum să numesc ele, deci este foarte important ca tinerii să se dezvolte armonios, să facă și altceva extracurricular. Ne gândim la corala colegiului, care este celebră în Europa, aș putea zice, și la alte activități. De curând a început activitatea clubul de robotică, România în domeniu are rezultate cu totul și cu totul remarcabile, sunt echipe de elevi din Arad, Iași, Petroșani, care au obținut rezultate în competiții internaționale, campionate internaționale, medalii chiar de aur. Noi suntem tineri în domeniu, am început activitatea, sunt bucuros că au început elevii noștri, au deja rezultate, o să vă povestească ei, știu mai bine ca mine povestea asta, și, desigur, așteptăm consacrarea.”

Liderul clubului de robotică Matei Tomiuc ne împărtășește perspectiva sa asupra echipei și povestește despre câteva dintre premiile pe care le-au câștigat.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Dalia-Ștefania Ionesi a avut primul contact cu lumea televiziunii în anul 2018 prin participarea la o emisiune difuzată pe un post național. În anul 2023 a absolvit Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării în cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava, iar în același an a început studiile masterale în Comunicare, Media și Industrii Creative tot la USV. După 5 ani a revenit în televiziune, ca redactor la Intermedia, datorită responsabilității, spiritului de competitivitate și aspirațiilor de a contribui la un peisaj media divers.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close