Tânără botoșăneancă iubitoare de cobză participă la ”Românii au Talent”

Miruna Iustina Gireadă, cunoscută și sub numele de ”fata cu cobza”, a cucerit o țară întreagă cu pasiunea ei pentru muzică. A strălucit atât pe scenele mari, cât și pe cele mici, și a impresionat cu talentul ei. De această dată, o putem vedea pe scena emisiunii „Românii au talent”.

Chiar dacă este doar în clasa a V-a, Miruna are un respect profund pentru portul popular și recunoaște arta autentică. În cele mai multe cazuri, o veți vedea purtând în brațe o cobză, dar este și o solistă populară desăvârșită. În plus, Miruna studiază vioara la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani. ”Bună, dragii mei! A venit momentul să vă dezvălui un secret pe care cu greu l-am ținut. Vă invit să mă urmăriți la Pro TV vineri seara, începând cu ora 20.30, la emisiunea Românii au Talent”, este anunțul făcut de Miruna în mediul online.

Așadar, în această seară, o puteți vedea pe tânăra botoșăneancă performând pe scena emisiunii ”Românii au Talent”.
Se spune despre cobză că este un ”instrument magic”, care este adesea întâlnit în formațiile de lăutari ca acompaniament. Istoria cobzei în România este plină de legende și mister și este asociată cu figuri celebre de muzicieni, de la Barbu Lăutaru la Grigore kiazim. În zilele noastre, foarte puțini artiști se dedică cobzei. Cu toate acestea, putem aminti nume precum Tudor Gheorghe sau Bogdan Simion și putem înțelege că vorbim despre un instrument cu un viitor promițător, nu doar un prezent.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Dalia Ionesi

    Dalia-Ștefania Ionesi a avut primul contact cu lumea televiziunii în anul 2018 prin participarea la o emisiune difuzată pe un post național. În anul 2023 a absolvit Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării în cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava, iar în același an a început studiile masterale în Comunicare, Media și Industrii Creative la aceeași universitate. După 5 ani a revenit în televiziune, ca de redactor la Intermedia, datorită responsabilității, spiritului de competitivitate și aspirațiilor de a contribui la un peisaj media divers.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close