Podul din zona Mirăuți, de pe ruta alternativă Suceava – Botoșani, va fi finalizat în trei luni. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu. Constructorul care execută lucrarea a declarat că podul va avea două benzi de circulație, va avea o lungime de 20,3 metri și va fi construit pe 10 coloane fundate la 11 metri adâncime.
Se lucrează intens la podul din zona Mirăuți, de pe ruta alternativă Suceava-Botoșani. Lucrarea va fi gata peste cel mult trei luni, susține constructorul.
„Așa cum am spus și alte dată, este un pod important, pentru că el face parte din această ruta alternativă Suceava-Botoșani. Discutăm aici de variantea de trafic ușor, de până la 3,5 tone. Podul, sigur, a fost licitat anul trecut, a fost câștigat de o firmă de la Rădăuți. De la Rădăuți, o să ne spună domnul constructor câteva vorbe. Și s-a lucrat partea de proiectare, la partea de avize. Astăzi lucrăm intens aici, așa cum se poate observa. Constructorul s-a angajat, dar nu are niciun termen, că nu-i mai încadrăm până la alegeri, sunt două luni. A spus că în trei luni de zile face podul.”
Primarul Ion Lungu a susținut conferința de presă săptămânală pe teren, alături de viceprimarul Lucian Harșovschi.
Authors
-
Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.
-
Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.