Sancțiuni contravenționale și lemn confiscat în urma sesizării unui activist de mediu

În urma unei sesizări primite de la un activist de mediu, polițiștii suceveni au desfășurat un control în zona transporturilor de material lemnos. Această acțiune a avut ca rezultat aplicarea a 5 sancțiuni contravenționale și confiscarea unei cantități semnificative de lemn. Poliţiştii atrag atenția asupra respectării legislației în domeniul silvic, acțiuni și controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfășurate și în perioada următoare.

Polițiștii din cadrul secției 10, Poliție Rurală, Gura Humorului, au intervenit în urma unei sesizări făcute de un activist de mediu privind un transport ilegal de material lemnos pe DN17.

Echipa de intervenție a reușit să oprească autovehiculul în curtea unei societăți comerciale din localitatea Păltinoasa, însă șoferul nu s-a conformat indicațiilor polițiștilor și a intrat pe proprietatea privată. În urma interogării aplicației Sumal, s-a constatat că pentru materialul lemnos transportat a fost emis abis de însoțire. Polițiști au solicitat lucrătorilor silvici din cadrul gărzii forestiere Suceava să efectueze inventarierea și cubarea materialului lemnos. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă și s-a reținut permisul de conducere pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier. Administratorul societății a fost de asemenea sancționat pentru împiedicarea lucrărilor de poliție să-și îndeplinească sarcinile de serviciu.

În urma controlului efectuat la firma din Păltinoasa s-au aplicat sancțiuni contravenționale și s-a dispus confiscarea lemnului de foc fără proveniență legală, precum și amendarea societății pentru avizele neconforme. Polițiștii reiterează importanța respectării legislației silvice și anunță continuarea acțiunilor de control pentru identificarea și sancționarea celor care încalcă normele în vigoare.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close