Drum expres în regim de autostradă pentru polul de dezvoltare Suceava-Botoșani

Guvernul României a aprobat joi indicatorii tehnico – economici pentru ,,Autostrada Paşcani – Suceava”, aferentă județelor Iași, Botoșani și Suceava. Vineri dimineață, la Consiliul Județean Suceava a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru drumul expres Suceava-Botoșani, un drum de 19,5 kilometri și o valoare de 126 de milioane de euro.

Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru autostrada Pașcani-Suceava, cu o lungime de aproape 62 de kilometri. Amplasată pe raza județelor Iași, Botoșani și Suceava, această autostradă va asigura legătura între tronsoanele Bacău-Pașcani, aflat în prezent în execuție, și Suceava-Siret, aflat în etapa de proiectare ale autostrăzii A7. Cu o durată de execuție estimată la 30 de luni, investiția este în valoare de 9,2 miliarde de lei și va fi finanțată din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat. Construirea acestei autostrăzi va contribui la scoaterea traficului greu și de tranzit din municipiile Suceava și Pașcani, fluidizarea traficului și reducerea timpilor de parcurs, precum și diminuarea poluării.

„A fost o muncă uriașă, nici nu vreau să mă gândesc. Faptul că vine spre noi autostrada și ne leagă de capitala României e un semn foarte bun. Astăzi, la o zi distanță de A7, continuăm spre Botoșani, semnăm proiectul spre Botoșani. Lucrurile încep să se lege, să se vadă luminița de la capătul tunelului. Aveam nevoie ca de aer de această rețea de autostrăzi, pentru că altfel te gândești la dezvoltare economică. Altfel, chemăm diaspora înapoi acasă, pentru că în felul ăsta au o perspectivă la locuri de muncă mai bine plătite.”

La o zi după această veste, vineri dimineață, la sediul Consiliului Județean Suceava, a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție pentru drumul expres Suceava-Botoșani.

„Este un proiect mult dorit de noi. Ne-am asociat Consiliul Județean Suceava, Consiliul Județean Botoșani, primăria municipiului Suceava. Primăria municipiului Botoșani. Am făcut un acord cu Ministerul Transporturilor ca să ni se dea nouă posibilitatea să demarăm procedurile. Consiliul Județean Suceava a devenit lider de proiect. Am scos la licitație toată documentația, au câștigat Consitrans București. Astăzi am semnat acest proiect.”

Drumul expres Suceava-Botoșani. Suceava-Botoșani va avea 19,5 km lungime, o lățime de 21 de metri, separatoare de sens, zonă de siguranță, o pasarelă peste calea ferată, un nod rutier la aeroportul Ștefan cel Mare și unul la pădurea Baisa, dar se ia în calcul și un al treilea, la Huțani. Costurile estimate la acest moment sunt de 126 de milioane de euro. Săptămâna trecută s-au aprobat indicatorii tehnico-economici în ședință de guvern pentru parte din autostrada Nordului, mai exact centura Gura Humorului.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close