Spectacolul ”Oamenii Dreptății”, povești emoționante pe scena Teatrului Suceava

Profesioniști din diverse domenii, jurnaliști, antreprenori, avocați și pompieri, s-au reunit, pe 11 aprilie, la Teatrul Municipal ,,Matei Vișniec” din Suceava pentru a participa la spectacolul ”Oamenii Dreptății”. Evenimentul a fost dedicat ideii de dreptate în sensul ei larg, subliniind importanța credinței în aceasta și modul în care oamenii o transformă în realitate prin acțiunile lor zilnice.

Spectacolul a inclus povești din viețile personale și profesionale ale participanților, acompaniate de momente de poezie contemporană, teatru și muzică, oferind publicului o experiență emoționantă și inspirațională. Cosmin Savu – jurnalist România Te Iubesc, ProTV, Cristina Iacoban – antreprenor local, Emanuel Iavorenciuc – omul din spatele paginii Istoria pe Răzătoare, Iustina Năstasă – avocat specializat în inteligența artificială, Alin Găleată – maior ISU Suceava, Andreea Vâlcu – jurnalist Libertatea, Oana Filip – community builder, Iași, sunt doar câțiva din cei care au urcat pe scena Oamenii Dreptății Suceava.

„În decembrie, pe scena Oamenii Dreptății din București, am rostit cu toată încrederea și în ciuda tuturor incertitudinilor că în 2024 vom porni prin țară cu acest format. Suceava e primul oraș pe harta noastră și emoțiile sunt cu atât mai mari. Bine ați venit la Oamenii Dreptății, un spectacol în care pune pe scenă povești despre dreptate. Sunt Doru Toma și coordonez Leaders for Justice, o comunitate de peste 350 de membri din România și Republica Moldova, construită pe valori comune. De 15 ani, avocați, judecători, procurori, ofițeri de poliție, juriștii, ONG-uri, administrație publică sau chiar corporații, trec printr-un program de leadership menit uneori să le reamintească și lor de ce au ales să facă ceea ce fac. De ce transformarea poate începe prin mai multă dreptate în societate? De ce au un rol în aș îmbunătăți mediul de lucru, profesia și implicita ne recâștiga încrederea? Împreună, credem în lucrurile făcute fără laudă, ci cu toată convingerea.”

„Sunt Alin, ofițer de presă, purtător de cuvânt al pompierilor militari suceveni. Nu e prima meserie pe care am avut-o, însă peste tot unde am lucrat, mi-am pus amprenta și mi-am dorit ca acel lucru care purtase semnătura mea, indiferent de natura lui, să mă reprezinte și să fiu mulțumit de el. Iar aceasta nu se putea realiza decât prin responsabilitate și asumare. Și odată ajuns la pompierii, mi-am asumat rolul primit de purtător de cuvânt, însă nu m-am mulțumit să fiu doar un simplu furnizor de informații, ci m-am transformat într-un apărător al colegilor mei și al oamenilor.”

Între speakeri s-au aflat de asemenea Andreea Popovici și Petra Caraciuc, studente USV, Facultatea de Litere, la specializarea Media Digitală, anul 1. Un alt vorbitor a fost Andrei Tetiva, absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice, de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

Următorul spectacol Oamenii Dreptății va avea loc pe 25 aprilie la Curtea de Argeș, în sala Centrului de Cultură și Arte George Topârceanu.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close