Aproape 130 de participanți la etapa județeană a Olimpiadei de Religie

Aproape 130 de elevi au participat la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Au fost elevi de clasele V-XII, din 61 de unități de învățământ din județ, pregătiți temeinic pentru acest nivel al concursului. Cei care vor obține cel mai mare punctaj, pentru fiecare nivel de clasă, se vor califica la Etapa națională a Olimpiadei de Religie care va avea loc în perioada 8-12 mai 2024.

Profesoara Daniela Ceredev, inspector școlar pentru religie la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, este cea care a subliniat pregătirea temeinică a elevilor pentru concurs.

„Ne-am bucurat să descoperim în lucrările lor conținuturi extrem de complex abordate, bine documentate, pe scrierile Sfintilor Părinți, dar și pe autori contemporani. O bibliografie deloc limitativă pe care au accesat-o împreună cu profesorii lor.”

Conferențiar universitar dr. Vasile Timiș, inspector general pentru disciplina religie în Ministerul Educației, a subliniat că Olimpiada este o competiție de excelență care cultivă aptitudinile elevilor pentru disciplina religie și le oferă oportunitatea de a-și exersa și demonstra competențele generale relevante.

„Ne onorează faptul că la nivel național am avut posibilitatea să organizăm și în acest an Olimpiada Județeană de Religie, ca mai apoi să avem Olimpiada Națională de Religie pentru cele 14 cupluri. Olimpiada Județeană de Religie este o competiție de tipuri de seminarii, licee vocaționale, teologice. În ceea ce privește valențele și implicațiile educației religioase, putem să spunem că ele sunt asumate și conștientizate de către tineri. Este suficient să amintim faptul că în urmă cu 24 de ani propuneam timid o Olimpiada Interjudețeană,
iar astăzi avem ca participanți aproximativ 12.000 de elevi din toate județele țării, după ce în urmă cu o lună am avut un concurs desfășurat online, organizat de către echipe catehetice, profesori, preoți de diferite confesiuni, la acel concurs participând peste 12.000 de elevi de pe toate continentele lumii.”

Anul acesta, elevii participanți la Județeana de Religie au primit icoane și cărți publicate la editura CRIMCA, cu sprijinul înalt preasfințitului Părinte Calinic, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților și al unui sponsor din domeniul construcțiilor. Elevii cu cele mai bune rezultate se vor califica la etapa națională a Olimpiadei de Religie, programată între 8 și 12 mai 2024. Pentru elevii de gimnaziu, competiția va fi organizată la Focșani, iar tinerii de la liceu vor merge la Piatra Neamț.

Autor

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close