Parcul Șipote a fost igienizat. Lucian Harșovchi: „Păstrați curățenia!”

O armată de voluntari și de lucrători ai Direcției Silvice și Primăriei Suceava a făcut curățenia de primăvară în parcul Șipote. La acțiunea de ecologizare a participat și viceprimarul Lucian Harșovschi, care a amintit că municipalitatea a pregătit un proiect în valoare de 11 milioane de euro pentru amenajarea parcului. Reprezentanții administrației locale așteaptă să se deschidă linia de finanțare pentru asigurarea fondurilor necesare.

O echipă formată din zeci de voluntari și de lucrători ai primăriei Suceava și ai direcției Silvice a ecologizat parcul Șipote.
Participanții au adunat deșeurile, au curățat copacii și au înlocuit coșurile de gunoi.

„Popolul Silvic Pătrăuți și Popolul Silvic Adâncata, prin personalul Silvic, împreună cu voluntari, număr de circa 60 de persoane,
suntem alături de personalul de la primărie în igienizarea parcului Șipote. Sperăm să fim de ajutor și suntem alături de primărie, angajați și toate instituțiile care doresc să asigure igienizarea pădurii, ori de câte ori este nevoie.”

Lucian Harsovschi- viceprimar Suceava
„Așa cum știți, parcul Șipote este în administrarea primăriei municipiului Suceava și în fiecare an, de două-trei ori chiar în fiecare an, facem igienizări în parcul Șipote. Ultima oară am făcut când a fost campania Let’s Do It Romania, în toamna anului trecut. Uitați-vă că suntem din nou la treabă și vom face acest lucru de fiecare dată când este nevoie. Rugămintea către suceveni este să se păstreze ordinea făcută, pentru că odată ce noi curățăm, important este să se mențină.”

Viceprimarul a amintit că municipalitatea a pregătit un proiect în valoare de 11 milioane de euro pentru amenajarea parcului Șipote: “Suntem cu proiectarea în lucru și o vom avea finalizată la sfârșitul lunii iulie, iar ulterior, când se deschide ghidul pentru programul regional, vom depune la aderent nord-est și vom avea acest parc Șipote așa cum trebuie, inima verde din centru municipiului Suceava și valoarea proiectului este undeva la 11 milioane de euro. Noi avem alocat 5 milioane de euro, vom găsi și cealaltă sursă de finanțare.
Așadar, a fost mult, mai este puțin, dar parcul Șipote, în perioada următoare, va intra într-o reamenajare totală, în așa fel încât sucevenii să vină aici.

Au trecut aproape patru ani de când parcul Șipote a intrat oficial în administrație.

Autor

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close