Roxana Ciornei, în echipa lui Vasile Rîmbu

Președinta Asociației de protecție a animalelor „Casa lui Patrocle” susține candidatura economistului Vasile Rîmbu la funcția de primar al municipiului Suceava. În ultimii opt ani, Roxana Ciornei s-a implicat în numeroase acțiuni de salvare și de sterilizare a animalelor cu și fără stăpân. Ea a anunțat că în viitor ar vrea să se implice în rezolvarea spinoasei probleme a câinilor comunitari care afectează orașul.

“Sunt Roxana Ciornei, președintele unei asociații pentru protecție animalelor din Suceava. În opt ani de activitate, împreună cu echipa mea, am finalizat zeci de proiecte pentru a sprijini comunitatea suceveană. Am salvat sute de animale, am sterilizat mii de câini și de pisici cu stăpân și fără stăpân. Am salvat toate speciile care ne-au trecut pragul și au avut nevoie de ajutorul nostru. Cai, lebede, berze, chiar și lei, pe care i-am cazat temporar în grădinile zoologice din Rădăuți și din Târgu Mureș și pe care ulterior i-am relocat în sanctuare din Africa de Sud și Statele Unite ale Americii. Derulăm programe educaționale în școli și grădinițe, educăm copiii despre protecția animalelor pentru a avea adulții responsabili de mâine. Protecția animalelor este un subiect foarte sensibil, iar problema câinilor fără stăpân generează de peste 20 de ani dezbateri intense în Suceava. Ceea ce s-a făcut până acum nu s-a făcut cum trebuie, că Suceava este plină de câini fără stăpân.

De ce? Din cauza abandonului, a lipsei unui recensământ real și, în primul rând, din cauza lipsei campaniilor de sterilizări.
Problema câinilor fără stăpân trebuie rezolvată prin muncă de prevenție, prin campanii de sterilizări masive, continue, regulare. Regulate, gratuite și din poartă în poartă.”

Autor

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close