Lucian Harșovschi și-a înscris candidatura pentru funcția de primar

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, și-a depus oficial candidatura pentru funcția de primar al municipiului Suceava. El a venit la biroul electoral municipal însoțit de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, de primarul Ion Lungu, precum și de întreaga echipă a candidaților PNL pentru Consiliul Local. După depunerea candidaturii, Lucian Harșovschi a prezentat proiectele sale pentru mandatul 2024 – 2028.

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, și-a înscris oficial candidatura pentru funcția de primar al municipiului Suceava la alegerile de pe 9 iunie. El s-a prezentat la biroul electoral municipal, însoțit de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, de primarul Ion Lungu, precum și de întreaga echipa candidaților PNL pentru Consiliul Local.

Lucian Harsovschi- viceprimar Suceava
“E prima și emoție de sunt mari De o parte și de cealaltă, pentru că așa e normal. Vom depune dosarele. Primele 10 poziții de pe lista candidaților PNL la Consiliul Local al municipiului Suceava sunt ocupate de inginerul Lucian Harșovschi, profesorul universitar Sanda Maria Ardeleanu, profesorul de educație fizică Ciprian Anton, juristul Daniel Ungureanu, profesorul universitar Florin Boghian, economistul Mugurel Corlățan, economista Alexandra Harja Samsonescu, inginerul Mihai Flutur, economistul Bogdan Păstrăv, și medicul Dima Victorina.

Am alături de mine oameni profesioniști, și tineri, dar și cu experiență, oameni care se vor implica în dezvoltarea municipiului Suceava.
Media de vârstă este de 41 de ani, 55% dintre ei sunt doamne sau domnișoare. Și pentru că sunt din diferite vaste categorii socioprofesionale, am să vi le spun, avem profesori, ingineri, economiști, medici, juriști, avocați, antreprenori, traducători, designeri, asistenți medicali, filologi, sportivi, specialiști în comunicare, și oameni simplii.

Vreau să-i mulțumesc primarului Ion Lungu pentru faptul că a făcut cinste Partidului Național Liberal, a schimbat la față municipiul Suceava, un primar cu cinci mandate consecutive și care este astăzi alături de noi și asigură această tranziție de catifea între generații,
ceea ce este o garanție că lucrurile bune vor continua și că vor veni altele. Mă bucură faptul că proiectele pe care le-am lucrat împreună sunt preluate de Lucian, este o garanție a faptului că ele vor fi duse înainte. Sunt convins că elanul, tinerețea Lucian, va mai adăuga la aceste proiecte. Eu rămân alături de el, alături de echipa de la primărie, alături de Partidului Național Liberal și așa cum spunea domnul președinte, suntem o echipă și eu cred că împreună vom reuși.”

Lucian Harșovschi a prezentat lista proiectelor pe care vrea să le implementeze în mandatul 2024-2028. Pentru că Suceava întinerește, vom face două creșe și trei noi grădinițe. Toate școlile din municipiu Suceava vor avea terenuri sintetice sau cauciucate și vor fi deschise sucevenilor. O nouă față a Sucevei și a centrului acesteia prin aprobarea și implementarea unui regulament urbanistic local.
Sensuri unice pentru fluidizarea traficului rutier cu o bandă dedicată pentru transportul public în comun și, bineînțeles, implementarea proiectului Transport Zonă Metropolitană pentru zona urbană funcțională. Tot pentru reducerea traficului vom construi o nouă legătură între cartierul Burdujeni și cartierul Ițcani, precum și în cartierul Obcini vom face legătura între strada Victoriei și strada Ion Mociulschi.
Continuăm și finalizăm programul de modernizare a Sucevei de la scara blocului, așa încât fiecare sucevean, atunci când este din locuință, să aibă alei, trotuare, drumuri refăcute, parcări de reședință, spații verzi, locuri de joacă și toate utilitățile necesare. Fără străzi de pământ este un deziderat pe care împreună îl vom atinge. Parcări supraetajate în toate cartierele din municipiu Suceava și deja vom începe de săptămâna viitoare aici în zona Areni, lângă primărie, cu demolarea garajelor și cu prima parcare. Continuăm ulterior cu cea din cartierul Obcini în zona DIM electronic și ulterior în celelalte cartiere. Parc fotovoltaic pentru reducerea costurilor la energia electrică Suceava-Oraș Verde. Digitalizarea asociațiilor de proprietari. Vom pune la dispoziție gratuit tuturor asociațiilor de proprietari un soft de primăria municipiului Suceava prin care sucevenii, atunci când merg să-și plătească utilitățile, să nu plătească la acel ghișeu la care nu știu niciodată orarul, ci să plătească în mod odonat, civilizat, electronic.

Candidaturile pentru alegerile locale pot fi depuse la birourile electorale până pe 30 aprilie la ora 23.59.

Autor

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close