Stanciuc, convocat pentru dubla cu Cehia

Selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României, George Buricea, a anunţat lotul pentru dubla cu Cehia, în urma căreia una dintre echipe se va califica la Campionatul Mondial din 2025. Printre cei 20 de jucători convocați se numără și suceveanul Daniel Stanciuc.

România va întâlni Cehia la barajul pentru calificarea la campionatul mondial de handball masculin din 2025, găzduit de Croația, Danemarca și Norvegia între 14 ianuarie și 2 februarie.

Prima manșă va avea loc pe 8 mai în sala polivalentă la Scărpană din Baia Mare, iar returul este programat patru zile mai târziu în Cehia. Selecționerul George Burice a anunțat lotul pentru această dublă, iar printre cei 20 de jucători convocați se numără și suceveanul Daniel Stanciuc, cu ordonatorul în vârstă de 20 de ani al lui Dinamo a revenit după accidentarea suferită în meciul de cupă cu Politehnica Iași,
iar în ultimele două meciuri a reușit să înscrie șapte goluri. Iată ce a declarat antrenorul George Buricea. Nu am o bază de selecție foarte mare și atunci am ales jucătorii pe care îi am la dispoziție. M-am orientat către cei care evoluează pentru echipele lor de club și au o oarecare experiență internațională. Echipa Cehiei este o echipă experimentată cu jucători care joacă în Bundesliga și au meciuri tare odată sau de două ori, pe săptămână.

“Întâlnim o echipă care la campionatul european a fost o repriză egală a Danemarcei și care are un sistem de apărare foarte bun. Este punctul lor foarte. La prima vedere este Cehia, nu Danemarca, nu Franța sau Suedia. Dar nu este așa. Selecționerul Cehiei este și antrenorul echipei Vislaploc, la fel ca la echipa de club a imprimat și la echipa națională același stil de apărare foarte bun și periculos. Am încredere în echipa mea pentru că știu că jucătorii convocați vin la echipa națională pentru că își doresc asta, pentru că vin cu suflet. Pentru că vor să se afirme și să ajungă la un campionat mondial. Am convingerea că vor face tot ceea ce ține de ei ca România să se califice, a declarat George Buricea.

Dacă se califică, România va juca la un campionat mondial după o pauză de 14 ani. De cealaltă parte, Cehia nu a mai participat la un mondial din 2015, iar la Europeanul din acest an a ocupat locul 15.”

Autor

  • Daniel Vatamanu

    Din 2007, Daniel Vatamanu s-a alăturat echipei Antena 1 Suceava și a devenit “furnizorul” a tot ceea ce înseamnă sport la Intermedia: de la Știrile din Sport la emisiunea săptămânală Fair-Play unde disecă evenimentele sportive ale săptămânii sau ne poartă prin amintirile scuturate de praf ale sportului de altădată, digitalizat de pe casetele vechi pe care le-am arhivat de-a lungul anilor. Este membru fondator al Brigăzii Dakay, din galeria echipei de fotbal Cetatea Suceava, a cărei pagină de internet a administrat-o. Este fondator gazetasv.ro și a fost redactor la publicația SportExpres. Dani este absolvent de Științe Economice și Administrație Publică la USV. Este creierul din spatele celebrului concurs ”Cupa Cartierelor”, care a avut prima ediție în 2012 și a reunit sute de pasionați ai fotbalului din spatele blocului. La ediția din 2018 a Galei Filmului Românesc a obținut marele premiul pentru scurtmetrajul ”Footbal in Heaven”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close