Expoziție națională itinerantă de caligrame, la Palatul Dornelor

În onoarea Zilei Internaționale a Cărții, marcată pe 23 aprilie, o manifestare culturală și artistică deosebită a avut loc în organizarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Evenimentul, numit “Cuvânt ce (se) poartă frumos”, a fost găzduit de Centrul Muzeal și Multicultural “Palatul Dornelor”, unul dintre monumentele impresionante ale Bucovinei, construit la sfârșitul secolului al XIX-lea. Sunt expuse peste 450 de lucrări, realizate de elevi din toată țara.

Participanți din diverse categorii de vârstă și profesii, inclusiv tineri, copii, părinți, profesori și clerici, au fost prezenți la această sărbătoare a cărții și a frumosului. Evenimentul a cuprins o serie de momente culturale inedite, printre care expoziții, ateliere de povești, lansări de carte și prezența statuilor vivante, care au încântat și impresionat publicul.

Expoziția națională itinerantă de caligrame, intitulată ”Cuvânt ce (se) poartă frumos”, a fost una dintre atracțiile principale ale evenimentului. Organizată în cadrul proiectului omonim, expoziția a beneficiat de sprijinul și binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, precum și de implicarea Inspectoratului Școlar Județean Suceava și a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților prin sectorul media și comunicare.

Lucrările expuse în număr de 451 au fost realizate de 567 de elevi, din 82 de școli din diferite județe, ale țării. Sub îndrumarea a 123 de profesori, participanții au creat caligrame în limba română, engleză și franceză, abordând diverse teme și texte, de la scripturi religioase și patristice, la literatură clasică și contemporană. Printre autorii și textele reprezentate în caligrame, s-au numărat personalități precum Mihai Eminescu, Octavian Goga, George Coșbuc, Tudor Arghezi, dar și scriitori internaționali, cum ar fi Carlo Collodi, Mark Twain și William Shakespeare. Inițiatorii expoziției au subliniat importanța acestui eveniment în promovarea culturii și a valorilor tradiționale, precum și în stimularea creativității și interesului pentru lectură în rândul copiilor și tinerilor.

Evenimentul a inclus și prezentări de carte, printre care lansarea volumului ”Mihai Primește Lumina Sfântă” al scriitoarei de cărți pentru copii Cătălina Gheorghean și lansarea volumului de debut ”Pe prisma gândului” al autoarei Ioana Carmen Budeanu.

Expoziția este prima dintr-o serie de evenimente similare ce vor avea loc în județ și în țară, cu scopul de a inspira și de a promova bucuria lecturii și a frumuseții cuvintelor.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close