Procesiune de Florii în municipiul Suceava

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților organizează un Pelerinaj de Florii în municipiul Suceava, pentru a marca începutul Săptămânii Mari și a pregăti sufletele credincioșilor pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Procesiunea va începe la Catedrala „Naşterea Domnului” Mărăşeşti – Suceava și se va opri la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

În pregătirea pentru praznicul intrării Domnului în Ierusalim, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, împreună cu Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou și protopopiatele Suceava I și Suceava II, pregătesc un eveniment special de pelerinaj și procesiune pentru credincioșii din Suceava și împrejurimi. Sâmbătă, pe 27 aprilie 2024, începând cu ora 15 și 30 de minute, Catedrala Nașterea Domnului Mărășești-Suceava va fi gazda începutului solemn al evenimentului. Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților,
va oficia slujba Vecerniei Florilor și va binecuvânta ramurile de salcie, simbol al acestei sărbători.

Procesiunea va continua către Biserica Sfântul Ierarh Nicolae, traversând străzile orașului cu solemnitate și devotament. Participanții vor fi întâmpinați de o atmosferă de rugăciune și comuniune, sub binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. Acest eveniment marchează începutul săptămânii mari, pregătindu-ne sufletește pentru celebrarea Învierii Domnului. Toți cei dornici să participe sunt invitați să se alăture acestui moment de spiritualitate și tradiție creștină, împletind devotamentul cu tradiția și închinarea.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close