Olimpiada națională de Limba și Literatura Română se desfășoară la Suceava

Până duminică, Suceava este gazda Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română pentru clasele IX-XII. La eveniment participă 276 de elevi, însoțiți de 44 de profesori, veniți din toate colțurile țării. Deschiderea oficială a avut loc în Aula Magna de la USV.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română a avut loc la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, joi după amiază. Coordonarea integrală a evenimentului a fost asigurată de Inspectorul Școlar General, profesorul Grigore Bocanci și de Inspectorul Școlar pentru Limba și Literatura Română, profesorul Mihaela Acatrinei, care i-a încurajat încă din debut pe elevii participanți.

Din partea administrației județene, la momentul inaugural, a participat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.
Inspectorul școlar adjunct, Petru Crăciun, a îndemnat elevii participanți să promoveze limba română în țara noastră și să rămână în România, o opțiune adesea evitată de majoritatea tinerilor.

La eveniment participă 276 de elevi, însoțiți de 44 de profesori veniți din toate colțurile țării.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Dalia Ionesi

    Dalia-Ștefania Ionesi a avut primul contact cu lumea televiziunii în anul 2018 prin participarea la o emisiune difuzată pe un post național. În anul 2023 a absolvit Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării în cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava, iar în același an a început studiile masterale în Comunicare, Media și Industrii Creative la aceeași universitate. După 5 ani a revenit în televiziune, ca de redactor la Intermedia, datorită responsabilității, spiritului de competitivitate și aspirațiilor de a contribui la un peisaj media divers.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close