AUR: „Guvernul este iresponsabil”

Parlamentarul AUR, Florin Pușcașu, acuză partidele aflate la guvernare că nu oferă românilor o imagine corectă asupra situației financiare a țării. Deputatul a arătat că există discrepanțe între deficitul bugetar raportat de țara noastră și procentele publicate de Comisia Europeană. Florin Pușcașu a afirmat că anul trecut România a făcut un împrumut de peste 25 de miliarde de euro și a acuzat actuala guvernare că a cheltuit banii într-o manieră netransparentă.

Florin Pușcașu- parlamentar AUR
„Anul trecut România s-a împrumutat cu peste 25 de miliarde de euro. Deficitul raportat de Ministerul de Finanțe și afișat public pe site-ul acestuia este de 5,68% în condiții în care Comisia Europeană reclamă un deficit al României de peste 6,6%. O diferență de 1% este o manipulare care nu va fi de folos nici domnului ministru, nici guvernului României. Lucrurile mai devreme sau mai târziu se vor vedea în toate consecințele pe care le-a provocat această situație și acest fel de a guverna dezastros. Ceea ce face partidul AUR este să ceară socoteală acum în campanie, într-un context pe care îl vrem complet. Nu putem vorbi într-o logică de campanie doar de realizări, fără să luăm în calcul cât de eficiente au fost cheltuielile realizate de un guvern iresponsabil care doar vrea să câștige alegeri, vrea să se agațe cu dinții de putere și pe următorii ani.”

Parlamentarul a declarat într-o conferință de presă care a avut loc la sediul AUR din municipiul Suceava că guvernul a cheltuit banii împrumutați anul trecut într-o manieră netransparentă.

Florin Pușcașu- parlamentar AUR
„Dar lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât nu există transparență decizională din partea guvernului, în privința folosirii acestor bani. Acești bani ar trebui să meargă preponderent în investiții. Vedem limpede că investițiile în România sunt la o cotă minimă, merg pe cheltuieli curente, pe acoperirea de găuri și de deficit, ceea ce pentru noi este un grav semnal de alarmă pe care îl tragem în privința politicilor acestui guvern. Nivelul de trai scade, inflația a crescut foarte mult, puterea de cumpărare a românilor este în cădere liberă. Acestea sunt elementele care pe mine mă îngrijorează și în baza acestora îmi permit să emit critici la adresa guvernului.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close