Atenție la proveniența mielului de Paște! Recomandări pentru un consum sigur

Inspectorii sanitar veterinari desfășoară controale riguroase pentru a asigura calitatea cărnii de miel și a altor produse de Paști, iar populația este îndemnată să fie atentă la proveniența acestora. Este vital să se evite achiziționarea de la surse necunoscute, iar consumatorii sunt încurajați să depoziteze carnea în spaţii adecvate, cu asigurarea temperaturii şi stării de igienă corespunzătoare. Direcția Sanitar Veterinară Suceava are serviciu de permanență care funcționează și pe perioada sărbătorilor pascale.

Directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, doctorul Mihai Sorin Voloșeniuc, atrage atenția asupra importanței achiziționării mielului de Paște din surse sigure și autorizate.
Respectarea riguroasă a normelor de igienă și păstrarea la temperaturi adecvate sunt esențiale pentru prevenirea oricăror probleme de sănătate.

Mihai Sorin Voloșeniuc- Directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare
„Principalele recomandări sunt să fim foarte atenți, în primul rând, de unde ne aprovizionăm. Și recomandăm să ne aprovizionăm doar din surse autorizate, magazine, măcelării, supermarketuri, să fim atenți la termenul de valabilitate dacă este înscris, iar după ce cumpărăm, foarte important este să respectăm lanțul de frig, să ducem produsele, până la gătire, să le punem la temperatura de minim 4 grade, astfel încât să prezervăm calitățile cărnii. Asta este foarte important, să respectăm lanțul de frig. Dacă cumpărăm sau dacă primim miel, cum avem, în familie, sau dacă cumpărăm direct de la producători, tot așa, același lucru, să fim foarte atenți. După sacrificare imediat, să depozităm mielul la frig, pentru răcire și pentru a păstra toate calitățile.”

Inspectorii sanitari veterinari desfășoară controale riguroase pentru a asigura calitatea cărnii de miel și altor produse de Paște. De asemenea, inspectorii monitorizează modul de transport, marcare și depozitare a cărnii de miel, interzicând comercializarea în spații improvizate sau depozitarea în condiții necorespunzătoare. Respectarea acestor reguli reduce semnificativ riscul de toxiinfecții alimentare și asigură un consum sigur, în perioada Sărbătorilor de Paște.

Mihai Sorin Voloșeniuc- Directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare
„Am fost în toate locurile, în principalele locuri, în piețe, locuri pe unde se vând produse, în general în piețe, pe lângă piețe, și nu în ultimul rând răspundem oricărei solicitări din partea oamenilor care ne aduc la cunoștință că se vând. Ceea ce am constatat în ultimul timp, că sunt tot mai puține sesizări de vânzări de miei din portbagaj din mașini sau de altceva, pentru că prin intermediul presei
oamenii au conștientizat că se expun unui risc și cumpără de obicei civilizat din locuri autorizate sau direct de la producători. Noi avem un serviciu de permanență, avem un tel verde, avem un telefon care este la dispoziție, avem 24 din 24, este cineva care răspunde. Mai multe sau mesaje ne pot lăsa pe Facebook sau pe alte adrese pe care le avem site-ul instituției.”

Numărul de telefon al Call Center-ului, Agenției Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, care poate fi apelat gratuit din orice rețea de telefonie pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor, este 0800 826 787.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close