AUR a rămas fără candidat la CJ Suceava. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție

AUR a rămas definitiv fără candidat la președinția Consiliului Județean Suceava, pentru alegerile de pe 9 iunie. Decizia de strămutare a procesului formulată de partidul lui George Simion a fost respinsă de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Partidul a rămas fără căi de atac și prin urmare Neculai Miron poate candida la funcția de primar al comunei Bosanci, însă nu și pentru cea de președinte al Consiliului Județean Suceava.

Alianța pentru Unirea Românilor a rămas definitiv fără candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins cererea formulată de formațiunea politică pentru strămutarea procesului. Aceasta a fost ultima cale judiciară de atac a partidului condus de George Simion. Anterior, procesul s-a judecat la Tribunalul și la Curtea de Apel Suceava și ambele instanțe de judecată au respins solicitările formulate de partid.

Rămâne astfel valabilă decizia Biroului Electoral Județean privind respingerea candidaturii primarului Comunei Bosanci, Neculai Miron, la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava. Decizia se bazează pe o hotărâre a Curții Constituționale, publicată în monitorul oficial din 27 noiembrie 2023, din care reiese că o persoană nu poate să candideze în mod simultan pentru două funcții alese prin vot uninominal. Lipsa acestei decizii i-a permis primarului Comunei Pojorâta Bogdan Codreanu să candideze în 2020, concomitent pentru funcțiile de primar și de președinte al Consiliului Județean Suceava. Neculai Miron a rămas în cursa electorală pentru 9 iunie 2024, însă doar pentru funcția de primar al Comunei Bosanci.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close