Măsuri speciale la Frontiera Siret pentru minivacanța de Paști și 1 Mai

Pentru a asigura un control eficient și operativ în timpul minivacanței de Sărbătorile Pascale și 1 Mai, Poliția de Frontieră Suceava a anunțat o serie de măsuri speciale. În perioada 1-7 mai, polițiștii de frontieră vor fi activi zilnic, colaborând strâns cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. În prezent, timpii de așteptare în Punctul de Trecere a Frontierei Siret variază între 30 și 120 de minute, în funcție de direcția traficului.

“Principalele activități desfășurate includ supravegherea și controlul atât în punctele de trecere oficială cât și la Frontiera Verde, cu scopul de a preveni și combate infracționalitatea transfrontalieră.”

A transmis purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, agent șef de poliție Alina Petraru.
Potrivit acestea, suplimentarea numărului de polițiști de frontieră și utilizarea stațiilor mobile pentru efectuarea controlului de frontieră sunt două dintre măsurile dispuse pentru asigurarea unui control riguros. Frontiera cu Ucraina reprezintă granița externă a Uniunii Europene, iar acest aspect implică participarea altor autorități la controlul de frontieră, în special pentru verificarea tranzitului de mărfuri. Autoritățile române mențin o strânsă legătură cu omologilor ucraineni pentru a gestiona cât mai eficient procesarea camioanelor, a mai spus agent șef de poliție Alina Petraru. Cetățenilor români și străini care doresc să traverseze frontiera națională,
li se recomandă să utilizeze toate punctele de frontieră deschise traficului internațional și să consulte aplicația Trafic Online, disponibilă pe pagina de internet, a instituției pentru a verifica timpii de așteptare în punctele de trecere. Aceste măsuri sunt luate în vederea asigurării unei călătorii în liniște și siguranță pentru toți participanții, a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close