Coada de camioane de la Vama Siret redusă semnificativ

Timpii de așteptare pentru transportatorii care tranzitează Vama Siret pentru a ajunge în Ucraina s-au redus semnificativ. Dacă anul trecut, în preajma Crăciunului, coada de camioane se întindea pe o distanță de 25 de kilometri, în Săptămâna Mare, coada nu a depășit 3 kilometri.

Au scăzut semnificativ timpii de așteptare pentru transportatorii care vor să treacă prin Vama Siret pentru a ajunge în Ucraina. Dacă anul trecut de Paști transportatorii așteptau și 960 de minute ca să tranziteze frontiera, anul acesta nu au așteptat mai mult de 300 de minute. În Vinerea Mare, coada de camioane de pe E85 pe sensul de ieșire din țară se întindea pe 2,5 km. Anul trecut, la mijlocul lunii decembrie, se întindea pe 25 km. Coada de camioane se întinde pe o lungime de 2,5 km și este împărțită. Practic, o parte dintre camioane staționează la intrare în orașul Siret și o parte dintre camioane se află aici, în imediata vecinătate a vămii.

În momentul de față, timpii de așteptare pentru camioane în punctul de trecere a frontierei Siret sunt de 30 de minute pe sensul de intrare în țară, iar pe sensul de ieșire din România, 150 de minute. Așadar, în prezent, pe teritoriul României, pe sensul de ieșire din țară, sunt în așteptare aproximativ 180 de camioane pe o distanță de 2,5 km.

Precizăm că Poliția de Frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere, fiind folosite toate arterele de control destinate auto-marfarelor. De asemenea, s-a suplimentat personalul care desfășoară formalitățile de control. Cu toate acestea, să nu uităm de faptul că în punctul de trecere a frontierei Siret, punct aflat la granița cu Ucraina, se efectuează un control de frontieră multiplu, astfel că sunt și alte autorități responsabile cu efectuarea de verificări cu privire la tranzitul de mărfuri.

Lungimea cozii de camioane de pe E85 variază în funcție de programul de funcționare a celorlalte vămi din țară, dar și din străinătate.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close