CSU și LPS, calificate la Turneul Final de Juniori 4

CSU Suceava și LPS Suceava s-au calificat la Turneul Final de handbal pentru Juniori 4. Cele două echipe s-au clasat pe locul I și, respectiv, pe locul III la Turneul Semifinal care s-a desfășurat la Suceava.

CSU Suceava, LPS Suceava și Asociația Județeană de Handbal Suceava au organizat, miercuri și joi, turneul semifinal RO2-RO1 al Campionatului Național de Handbal pentru Juniori 4. Meciurile s-au desfășurat în sala Școlii Gimnaziale ”Ion Creangă” din Suceava și în sala ”Dumitru Bernicu” al Liceului cu Program Sportiv Suceava. Pe primul loc s-a clasat CSU Suceava. Echipa antrenată de Andrei Olariu a învins în faza grupelor Viitorul Oțelul Galați, cu 31 la 6 și CSȘ Medgidia cu 26 la 19, și a pierdut în fața celor de la Preventis Iași cu 18 la 19. În finala competiției de la Suceava, universitarii au trecut de CSM Constanța cu 24 la 12. LPS Suceava și-a asigurat prezența la turneul final după ce s-a clasat pe locul 3 la turneul semifinal. Echipa antrenată de Cristian Adomnicăi a înregistrat două victorii în grupe, 25 la 20 cu HC Omer Constanța și 28 la 14 cu LPS Iași și o înfrângere, 15 la 21 cu CSM Constanța. În meciul pentru locurile 3-4, sucevenii au învins Preventis Iași la loviturile de la 7 metri, scor 28 la 29.

„Calificare pentru ambele echipe sucevene, chiar din Moldova 3, avem alături de noi și Preventis Iași. Din punctul meu de vedere a fost un turneu foarte reușit, cu echipe apropiate valoric, în care sportivii s-au întrebuințat la maxim, felicit toate echipele participante și-au vândut scump pielea, să spunem așa, cele care nu s-au calificat mai departe, însă de data asta am fost noi mai buni și suntem bucuroși că am reușit să ajungem la turneul final. Eu țintesc mereu cât se poate de sus. Acum vom vedea ce ne oferă și Dumnezeu, însă vom lua pas cu pas și vom juca și vom trata fiecare meci cu seriozitate maximă și atunci sunt sigur că vor apărea și rezultatele.”

„Dorințele tot timpul au fost cele de calificare, dar hârtia spunea că noi suntem outsider. Nimeni nu s-a așteptat de la noi să ne calificăm. Poate că ne-au ignorat puțin, că noi am venit după locul 3 în Euro regiune, dar am noroc de un grup de copii care sunt foarte muncitori și au o inimă foarte mare și cred că așa am reușit calificarea într-un meci făcut de senzație cu LPS Suceava în care cred că acolo ne-am câștigat și calificarea și suntem mai mult decât încântați pentru rezultatul obținut. Ca de obicei, zona Moldovei are copii foarte înalți, foarte puternici, ne domină din capitolul ăsta, dar cred că noi, zona asta de sud, suntem un pic mai micuți dar un pic mai tehnici și s-au văzut în meciurile astea. Pentru că am avut un plus 5 la golaveraj în prima grupă, ceea ce spune că ne descurcăm, avem speranță pentru viitor.”

„Au fost două zile de foc. Prima zi am început-o foarte bine cu două victorii. Azi dimineață am avut un mic duș rece dar ne-am revenit în finală și am câștigat locul întâi. Nivelul sincer, din punctul meu de vedere, nu este unul foarte ridicat. Eu cred că se poate și mai bine.
Eu sunt îngrijorat pe partea noastră de Moldova că este mult mai rău față de celelalte regiuni și prin urmare, noi trebuie să facem deplasări foarte lungi dacă le prindem ca să putem avea meciuri oficiale. Sper ca pe viitor și alte orașe, alte cluburi, să se ridice la un nivel mai mare, să avem o competiție mai puternică și atunci copiii altfel vor crește din punct de vedere handbalistic.”

Turneul final al Campionatului Național de Handbal pentru Juniori 4 va avea loc în perioada 12-16 iunie și va reuni la start cele mai valoroase 16 echipe din țară la această categorie de vârstă.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Daniel Vatamanu

    Din 2007, Daniel Vatamanu s-a alăturat echipei Antena 1 Suceava și a devenit “furnizorul” a tot ceea ce înseamnă sport la Intermedia: de la Știrile din Sport la emisiunea săptămânală Fair-Play unde disecă evenimentele sportive ale săptămânii sau ne poartă prin amintirile scuturate de praf ale sportului de altădată, digitalizat de pe casetele vechi pe care le-am arhivat de-a lungul anilor. Este membru fondator al Brigăzii Dakay, din galeria echipei de fotbal Cetatea Suceava, a cărei pagină de internet a administrat-o. Este fondator gazetasv.ro și a fost redactor la publicația SportExpres. Dani este absolvent de Științe Economice și Administrație Publică la USV. Este creierul din spatele celebrului concurs ”Cupa Cartierelor”, care a avut prima ediție în 2012 și a reunit sute de pasionați ai fotbalului din spatele blocului. La ediția din 2018 a Galei Filmului Românesc a obținut marele premiul pentru scurtmetrajul ”Footbal in Heaven”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close