Pacient al centrului universitar Iași salvat de medicii Spitalului Suceava

Experiența din Sâmbăta Mare nu este singulară. Spitalul Clinic Județean Suceava a ajutat un alt centru universitar. De această dată Iașiul a trimis la Suceava o pacientă în vârstă de 50 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral. Femeia a fost salvată de o echipă medicală multidisciplinară formată din medici urgentiști, neurologi și de la compartimentul de radiologie intervențională.

Pacienta în vârstă de 50 de ani care a suferit un accident vascular cerebral a fost adusă de la Iași la Suceava cu o ambulanță, în noaptea de marți spre miercuri. Femeia a fost preluată de o echipă medicală multidisciplinară formată din medici și asistenți medicali de la Unitatea de Primire a Urgențelor, Neurologie, Anestezie și Terapie Intensivă, precum și de la Radiologie Intervențională. După o intervenție de doar 20 de minute, medicii au reușit să îi îndepărteze cheagul de sânge din creier care îi punea viața în pericol.

Centrul de accidente vasculare cerebrale de la Suceava, singurul din Moldova, nu primește finanțare suficientă de la Ministerul Sănătății. Costul unei intervenții este de 3.000 de euro. Pe de altă parte, Ministerul Sănătății a transmis că va dota unitatea medicală de la Suceava cu un nou angiograf.

În Sâmbăta Mare, medicii suceveni au salvat un pacient cu atac vascular cerebral care a fost transferat de la Cluj la Suceava cu un elicopter. Înainte să ajungă la Suceava, bolnavul a fost respins de alte cinci centre medicale din țară, printre care Oradea, Sibiu, Timișoara și Târgu Mureș.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close