Resturile de la masa de sărbătoare pot fi transformate în delicii noi și apetisante! De la cozonacul rămas la carnea gătită și legumele neconsumate, există modalități ingenioase de a nu lăsa nimic să se piardă. În plus, aceste preparate reinventate pot fi împarțite cu cei dragi pentru a crea momente memorabile în jurul mesei sau pot fi oferite oamenilor nevoiași.
Resturile de la masa de sărbătoare nu trebuie să fie aruncate. Există modalități creative de a le transforma în noi feluri de mâncare delicioase.
Cozonacul rămas poate deveni un mic dejun savuros dacă îl transformăm în frigănele, numite și french toast, sau ca alternativă congelat pentru mai târziu. Carnea gătită poate fi congelată pentru a fi consumată cu altă ocazie sau transformată în quesadilla alături de legume și sosuri. Ouăle roșii pot fi transformate în pastă aperitiv dacă o combinăm cu avocado și verdețuri, maioneză și o servim pe pâine prăjită. Resturile de aperitive pot fi transformate în două mese copioase. Mezelurile pot fi gătite sub formă de brioșe sărate, iar legumele pot fi păstrate în caserole pentru salate gustoase. Pâinea uscată poate fi reîmprospătată prin înmuierea cu apă rece și apoi prăjită în cuptor. Verdețurile neconsumate pot fi tocate și congelate cu ulei de măsline, pentru a fi folosite ulterior în paste și sosuri. Și dacă tot aveți mâncare în plus, invitați prietenii sau familia să vă bucurați împreună de aceste preparate delicioase. Nu în ultimul rând, pot fi oferite oamenilor nevoiași.