Școala în care fiecare elev are propriul dulap

Liceul cu Program Sportiv din Suceava a finalizat proiectul „La școală fără ghiozdan”. Dacă anul trecut unitatea de învățământ a pus la dispoziția elevilor din clasele primare dulapuri în care să își lase manualele sau alte obiecte personale, anul aceasta elevii din clasele V-XII au primit propriile dulapuri. În acest context, conducerea unității de învățământ a anunțat că va pune în aplicare regulamentul școlar potrivit căruia copiii nu mai au voie să participe la cursuri cu telefoanele mobile.

Liceul cu Program Sportiv este singura unitate de învățământ din județul Suceava care pune la dispoziție a tuturor elevilor dulapuri personale în care pot fi depozitate manualele școlare sau alte obiecte care îngreunează ghiozdanele. Unitatea de învățământ are peste 870 de elevi. Cele mai multe dulapuri se află pe holurile școlii. Acestea sunt colorate și se închid cu cheia.

Cristina Lohănel- director adjunct LPS
„Anul trecut am făcut dulăpioare pentru depozitarea materialelor didactice și a lucrurilor care și le aduc de acasă pentru elevii de la clasele primare și între timp am reușit să facem acest lucru și pentru ceilalți elevi din clasele 5-12. Astea sunt dulăpioarele lor.
Aici își vor depozita echipamentele sportive, cărțile, telefoanele, tot ceea ce au nevoie să își aducă de acasă pentru activitatea zilnică pe care o desfășoară la școală, în așa fel încât în sălile de clasă va fi mai mult spațiu, mai aerisit și suntem în ajutorul lor și a părinților lor. Sper să vă placă, noi suntem mulțumiți și sper că și ei se vor bucura de ceea ce am făcut pentru a avea la școală o activitate care să îmbine utilul cu frumosul, pentru că până la urmă asta înseamnă educație. A crește, a îngriji, a cultiva. Va în copil tot ceea ce are nevoie pentru a-și atinge potențialul. Fiecare copil. Și vrem să facem lucrul acesta pentru toți elevii noștri.”

După ce elevii vor primi cheile de la dulapuri, conducerea unității de învățământ va pune în aplicare regulamentul școlar potrivit căruia elevii nu mai au voie să participe la cursuri cu telefoanele mobile.

Ciprian Anton- director LPS
„Firma Egger este cea care ne-a sponsorizat cu tot materialul pe care îl vedeți. Costurile au fost foarte mici pentru ceea ce înseamnă manopera. În rest, mă bucur că am reușit după un an de zile. Poate, pe de o parte, voi stârni zâmbete, poate, pe de altă parte, unii din copii vor fi necăjiți pe noi pentru că, din momentul de față, vom aplica acel regulament școlar care spune că telefoanele trebuie să fie depozitate în anumite locuri. Noi chiar oferim acest lucru și sunt siguri că toate oarele de la Liceul cu Program Sportiv nu vor mai avea telefoane în clasă.”

Lucian Harșovschi- viceprimar Suceava
„Astăzi, Liceul cu Program Sportiv are astfel de dulăpioare pentru toți elevii și îi felicit și le mulțumesc pentru implicare.
Bineînțeles, acest sistem îl vom introduce în toate școlile din municipiu Suceava atunci când vor fi solicitări pentru că este foarte important ca acei elevi să-și lase o parte din manuale aici și să nu le care acasă. Sunt tată a trei copii, iar băieții care sunt mai mari au, câteodată, ghiozdane foarte, foarte grele pe care le duc și le aduc de la școală și cred că dacă ar lăsa în astfel de dulăpioare lucrurile ar fi în regulă. Un program și un proiect interesant se aplică în străinătate și trebuie în municipiul Suceava să-l aplicăm pentru că, până la urmă, investim în educație, investim în viitorul copiilor noștri și trebuie să le oferim condiții, iar primăria municipiului Suceava, această administrație, va sprijini în continuare toate școlile.”

Lucian Harșovschi a mai declarat că Liceul cu Program Sportiv Suceava a fost prins în programul Masă Sănătoasă. De acest program vor beneficia toți cei 867 de elevi ai unității de învățământ. Valoarea programului este de 1,2 milioane de lei până la finele acestui an.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close