Primarul Botoşaniului, trimis în judecată de procurorii DNA Suceava

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a fost trimis în judecată de către procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. El este acuzat că ar fi fraudat un concurs de angajare în favoarea unei presupuse amante. Conform acuzațiilor, Andrei ar fi facilitat accesul la subiectele concursului pentru aceasta. Soțul femeii ar fi sesizat autoritățile competente și ar fi furnizat informații relevante procurorilor, inclusiv subiectele concursului de angajare.

Primarul Botoșaniului este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite. Mai concret, Cosmin Andrei, care se află sub control judiciar, este suspectat că pe 25 august 2021 ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei unei candidate la postul de consilier clasa I, grad profesional superior scos la concurs de instituția pe care o conducea. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul și ar fi ocupat în mod fraudulos postul respectiv.

Dosarul a fost trimis spre judecată Tribunalului Botoșani. Cosmin Andrei și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al Municipiului Botoșani, din partea Partidului Social Democrat.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close