Biroul Electoral Județean, într-un spațiu degradat

Sediul Biroului Electoral Județean, pe unde au trecut în ultima lună toți liderii politici din Suceava, se află într-o stare avansată de degradare. Tâmplăria este vizibil deteriorată de trecerea timpului, tencuiala a căzut de pe ziduri, iar unele tavane sunt găurite. Mirosul din interiorul clădirii este apăsător și nu există posibilitatea de a aerisi spațiile. Geamurile au fost sigilate pentru a asigura corectitudinea procesului electoral, conform procedurilor. Birourile nu se află într-o clădire abandonată de la periferia orașului, ci în laterala edificiului Muzeului Bucovinei, care a fost restaurat în perioada 2014-2016.

Întrucât Palatul Administrativ din Suceava nu a fost refăcut în totalitate după incendiul care a afectat clădirea în 2021, Prefectura Suceava a fost nevoită să găsească un alt sediu pentru biroul electoral-județean, în contextul alegerilor din 2024. Prin urmare, biroul funcționează în lateral a clădirii Muzeului Bucovinei. Problema este că spațiul alocat este într-o stare deplorabilă.

Tâmplăria este vizibil afectată de timp, tencuiala a picat de pe ziduri și unele tavane sunt găurite. În toate birourile se simte un miros apăsător și nici nu se poate aerisi pentru că în contextul procedurilor de organizare a alegerilor, toate geamurile au fost sigilate.
Înainte ca spațiul să fie ocupat de membrii biroului electoral, administratorul clădirii l-a igienizat.

Clădirea Muzeului Bucovinei a fost restaurată în perioada 2014-2016. Întrebarea este de ce nu a fost refăcută în întregime. Muzeul Bucovinei a depus 3 proiecte pentru a asigura resursele necesare în ființării muzeului de artă, însă până acum nu a reușit să obțină finanțare.

În noaptea de 19 iunie, după închiderea secțiilor de vot și numărarea voturilor, sacii cu buletine vor fi aduși de către reprezentanții secțiilor la Biroul Electoral Județean.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close