Bursa locurilor de muncă, zeci de angajatori și sute de candidați

Bursa Locurilor de Muncă a atras, vineri, pe 17 mai, zeci angajatori și sute de candidați. Peste 80 de angajatori au confirmat participarea la bursă și au plecat cu aproape 380 de CV-uri, pregătindu-se pentru următoarele etape de recrutare. Evenimentul a fost considerat un succes, dar a evidențiat și provocările cu care se confruntă cei care revin în țară după o lungă perioadă de muncă în străinătate. Salariile sunt prea mici în zona noastră, ceea ce complică reintegrarea lor pe piața muncii locale.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Mâncă Suceava a desfășurat cel mai important târg de joburi al anului în Suceava, la Iulius Mall, precum și în Rădăuți, Gura Humorului, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc. Evenimentul a început la ora 10 și a tras un număr mare de participanți. În Suceava, atmosfera a fost vibrantă, cu angajatori din diverse domenii, precum fabricarea înghețatei, construcții, prelucrarea lemnului și multe altele. Mulți angajatori au plecat cu numeroase CV-uri după interviuri, fiind impresionați de numărul și calitatea candidaților.

Oferta pentru bursă a inclus 278 de locuri vacante la nivelul județului, cu o distribuție variată. 161 la Suceava, 11 la Gura Humorului, 18 la Fălticeni, 12 la Rădăuți și 14 la Câmpulung Moldovenesc. Oferta pentru studii superioare a fost considerabilă, în special pentru ingineri și programatori IT, dar și pentru meserii ca electrician, sudor și mecanic auto. În domeniul învățământului primar au fost disponibile locuri pentru cadre didactice. Așa o femeie Suceava a oferit și suport pentru tineri iniți, persoane cu dizabilități, refugiați și apresori. Așa a promovat ocuparea locurilor de muncă în străinătate prin rețeaua EURES. Locurile vacante rămase neocupate la bursă vor fi publicate pe pagina oficială de Facebook a agenției, precum și la Avizierul, din sediul AJFM, strada Tudor Vladimirescu, fără număr.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close