Zilele Teatrului Matei Vișniec 2024, ziua a VI-a

În cadrul zilei a VI-a a Festivalului Internațional de Teatru de la Suceava, joi, pe 16 mai, spectatorii au avut parte de două spectacole de excepție: „DELFINI” și „Katastrofa Show”. La mânăstirea Voroneț, Constantin Chiriac a avut un recital extraordinar de poezie religioasă. Cele trei momente au fost doar o parte din bogatul program al Festivalului, care continuă să aducă diversitate și excelență artistică pe diverse scene din Suceava până pe 19 mai.

Unul dintre evenimentele zilei a fost spectacolul ”DELFINI”, prezentat de Teatrul Municipal Baia Mare la Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava, regizat și rescris de Adina Lazăr după piesa ”Singurătatea Pietrelor” de Flavius Lucăcel, spectacolul a fost destinat publicului de peste 12 ani. ”DELFINI” a abordat tema vieții unei familii cu un copil autist, oferind o perspectivă profundă asupra provocărilor și frumuseților unei astfel de existențe.

Tot joi, pe 16 mai, publicul a fost delectat cu ”Katastrofa Show”, un spectacol stradal susținut de trupa italiană ”Katastrofa Clown”, condusă de Andreea Fedi. Timp de 40 de minute, acest spectacol a adus magie și umor în ritm de rock’n’roll, folosind elemente de clovnerie și bule de săpun uriașe. ”Katastrofa Show” a captivat audiențe din peste 25 de țări și a câștigat premii internaționale prestigioase, iar acum a adus bucurie și surprize publicului sucevean.

Un alt moment deosebit al zilei a fost recitalul extraordinar de poezie religioasă ”Metanie Ție, Părinte!”, susținut de Constantin Chiriac la Mănăstirea Voroneț. Acest spectacol a fost bazat pe texte de Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ștefan Augustin Doinaș, William Shakespeare și Rainer Maria Rilke, aducând în prim plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine și cu creatorul. Constantin Chiriac, președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și o personalitate marcantă a teatrului românesc, a creat un spectacol despre viață și moarte, destin și credință și mai ales despre iubire. Cu o carieră impresionantă și recunoscută internațional, Chiriac a oferit publicului o experiență de neuitat.

Festivalul Internațional Zilele Teatrului ”Matei Vișniec” 2024 se va încheia duminică, pe 19 mai, cu un eveniment de excepție, spectacolul de lumini ”Lightning Show”, susținut de compania de dans și entertainment The Sky, din Iași. Spectacolul, cu acces liber, va avea loc în sensul giratoriu din fața teatrului, la eveniment fiind așteptată participarea unui număr mare de spectatori. Tocmai de aceea, pentru buna desfășurare a show-ului de lumini, circulația auto va fi restricționată duminică, 19 mai, timp de 45 de minute, începând cu ora 22.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close