Festivalul Internațional „Zilele Teatrului Matei Vișniec”, încheiat cu un show de lumini electrizant

Final spectaculos al Festivalului Internațional „Zilele Teatrului Matei Vișniec” Suceava, cu un show de lumini electrizant. Au fost în total nouă zile de de sărbătoare a culturii, sub tema ”Teatrul, diplomație culturală”. Vineri, sâmbătă și duminică, ultimele trei zile ale festivalului au cuprins, printre altele, o piesă de teatru în Gara Burdujeni, un atelier confecționare de bijuterii în grădina unei cofetării și savuroasa piesă ”Proștii sub clar de lună”, la sala teatrului.

Vineri, pe 17 mai, Gara Burdujeni a fost gazda piesei de teatru Occident Express Raw de Matei Vișniec. Cu regia Alam Timar, cu scenografie realizată de Sebastian Rațiu și design grafic de George Roșu, această reprezentație a adus o nouă dimensiune festivalului, transformând gara într-un spațiu teatral neconvențional. Reprezentația piesei în Gara Burdujeni a oferit publicului o experiență teatrală unică și autentică, integrând perfect tema festivalului, teatrul, diplomație culturală. Spectacolul a fost apreciat pentru originalitatea sa și pentru modul în care a adus în prim plan o poveste profundă despre identitate și aspirații culturale.

Sâmbătă pe 18 mai, în grădina unei cofetării, participanții au avut ocazia să participe la un atelier de confecționare de bijuterii, condus de Andrei Stoica. Artistul, care a început aventura în confecționarea bijuteriilor în 2017, a vorbit despre pasiunea sa și despre cum arta bijuteriilor se aseamănă cu teatrul, fiecare creație fiind unică și aducând frumusețe în lume.

Ziua de sâmbătă a inclus și piesa Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu, regizată de Felix Alex. și prezentată de Teatrul Alexandru Davila din Pitești. Spectacolul a captivat audiența cu personajele sale bine conturate
și cu situațiile de comedie socială.

De ce ar trebui să iubesc eu un om care nu mă iubește? Apogeul festivalului a fost atins duminică pe 19 mai cu un spectacol de lumini prezentat de compania de dans și entertainment The Sky din Iași. Artiștii îmbrăcați în costume cu benzi LED au oferit un show plin de culoare și dinamism. Coreografia și recuzita luminoasă au creat un impact vizual deosebit, încheind astfel festivalul într-o notă de magie și spectaculozitate. Festivalul, desfășurat sub tema teatrul, diplomație culturală, a adus spectacole remarcabile și diverse manifestări culturale, consolidându-și statutul de eveniment de referință în peisajul cultural sucevean.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close