Proiectul „Învierea Domnului în satul românesc” , la ediția a doua

Sâmbătă, pe 18 mai 2024, la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, a avut loc cea de-a doua ediție a proiectului eparhial „Învierea Domnului în satul românesc”. După slujbă, au fost premiate echipajele participante la Concursul Național Catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, ediția a XVI-a. Momentul a continuat cu prezentarea unor momente muzicale și cu oferirea unor distincții din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic.

Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți coordonatori ai Centrelor de Tineret, în Bisericuța Tezaur a Muzeului Satului.

După slujbă au fost premiate echipajele catehetice participante la concursul național Catehetic Hristos Împărtășit Copiilor, ediția 16.

Evenimentul a continuat cu prezentarea unor momente muzicale oferite de îndrăgita interpretă Alexandra Dan, care a cântat două pricesne specifice acestei perioade.

În cadrul evenimentului, Înalt Preasfințitul Părinte, Arhiepiscop Calinic, a oferit și două distincții eparhiale. Evenimentul Învierea Domnului în satul românesc a adus împreună tradiția, credința și educația, într-un mod autentic și inspirator.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close