Dublă lansare de carte post mortem Bogdan Galanton Moroșan

Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera, a găzduit o dublă lansare de carte post mortem Bogdan Galanton Moroșan, care a trecut la cele veșnice pe 1 ianuarie anul acesta. Cele două cărți, ”Paradisul Furat” și ”Cerșetorii de începuturi”, au fost prezentate de Alexandru Ovidiu Vintilă, președintele Societății Scriitorilor Bucovineni.

Vineri pe 24 mai a avut loc la Biblioteca Bucovinei din Suceava lansarea volumelor de poezii ”Paradisul Furat” și ”Cerșetorii de Începuturi” de Bogdan Galanton-Moroșan.

Evenimentul a reunit personalități și iubitori de literatură din zonă și a fost moderat de Alexandru Ovidiu Vintilă.

”Paradisul Furat” și ”Cerșetorii de Începuturi” sunt o incursiune în universul poetic al lui Bogdan Galanton-Moroșan, o dezvăluire a sufletului autorului. Alexandru Ovidiu Vintilă, prefațatorul volumului ”Cerșetorii de Începuturi”, a caracterizat opera sa ca o confesiune profundă a unei conștiințe morale. Bogdan Galanton-Moroșan a fost activ în viața culturală din Suceava, a activat ca redactor la posturi de radio și publicații locale, inginer și funcționar public, a fost activ și în societatea civilă, în Rotary Suceava Bucovina. Dan Ioan Cușnir a citit mesajul criticului literar Adrian Dinu Răchieru.

Bogdan Galanton-Moroșan s-a stins din viață la 1 ianuarie 2024, la vârsta de 49 de ani. Lansarea cărților a fost un omagiu, adus memoriei lui Bogdan Galanton-Moroșan și o celebrare a talentului său literar.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close