Elevul Teodor Cârloanță, calificat al doilea an consecutiv la Olimpiada Internațională de Biologie

Teodor Cârloanţă, elev al Colegiului Național „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, a obținut din nou o realizare notabilă. S-a calificat al doilea an consecutiv la Olimpiada Internațională de Biologie.

Teodor Cârloanță, elev al Colegiului Național ”Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, a obținut al doilea punctaj într-un examen riguros și dificil la biologie, susținut de primii 20 cei mai buni elevi din țară, și astfel a reușit să se califice în lotul național restrâns alături de alți 3 elevi români. Selectarea celor mai buni 4 olimpici a avut loc la Cluj, după două săptămâni de pregătire, la Facultatea de Biologie a Universității „Babeș-Bolyai”. În 2023, Teodor a reprezentat România la competiția internațională din Dubai. Anul acesta, după ce va susține examenul de bacalaureat, va participa alături de colegii din lotul național la competiția din Astana, Kazakhstan, în luna iulie.
Directorul colegiului câmpulungean, Dorina Carp, ne spune despre Teodor și reușitele lui.

Dorina Carp- Directorul Colegiului Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc
„Teodor este un copil deosebit. Îi place să muncească, este perseverent. Are un foarte frumos bun simț, dacă putem să spunem așa. Dar, cel mai mult, cred că îi place biologia. Pot să vă dau un exemplu. Anul trecut, când colegii lui de clasă organizau spectacolul caritate de Crăciun, avea și el un rol acolo, în cadrul spectacolului, dar în timpul în care, în timpii morți, în timpii liberi pe care îi avea, își deschidea cartea și învăța pentru Olimpiada Internațională. Ceea ce pe mine m-a impresionat foarte mult, și nu numai pe mine, ci și pe toți colegii mei, toate cadrele didactice din cadrul școlii. Este un copil care își dorește foarte mult performanță, își dorește să rămână în țară, își dorește ca și medic să-i ajute pe cei din preajma lui.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Dalia Ionesi

    Dalia-Ștefania Ionesi a avut primul contact cu lumea televiziunii în anul 2018 prin participarea la o emisiune difuzată pe un post național. În anul 2023 a absolvit Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării în cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava, iar în același an a început studiile masterale în Comunicare, Media și Industrii Creative la aceeași universitate. După 5 ani a revenit în televiziune, ca de redactor la Intermedia, datorită responsabilității, spiritului de competitivitate și aspirațiilor de a contribui la un peisaj media divers.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close