Operațiune amplă împotriva contrabandei în șase localități din județul Suceava

Poliția Județeană Suceava a desfășurat o acțiune amplă împotriva contrabandei, soldată cu 23 de percheziții domiciliare și confiscarea de țigarete și alte bunuri în valoare de aproximativ 40.000 de lei. Operațiunea, coordonată de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice al IPJ Suceava, a vizat combaterea traficului ilicit cu produse accizabile, inclusiv țigări și substanțe accizabile.

Potrivit poliției județene Suceava, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice IPJ Suceava au desfășurat o amplă acțiune pentru documentarea și probarea activității infracționale în șapte dosare penale înregistrate la parchetul de pe lângă judecătoria Suceava, vizând fapte din sfera comercializării și traficului ilicit cu produse accizabile, în special țigări și bunuri supuse taxelor vamale.

Din cercetările efectuate de către polițiști sub coordonarea procurorilor, au fost obținute date și indicii temeinice cu privire la preocupări de natură infracțională a mai multor persoane din zonele urbane și rurale arondate în municipiului Suceava, care, în perioada ianuarie-mai 2024, au depozitat, tranzitat sau comercializat țigarete de contrabandă și alte bunuri accizabile, inclusiv erbicide și insecticide, beneficiind de conexiuni inter-infracționale și stabilind circuite infracționale pentru dezvoltarea activităților ilicite.

Astfel, în cursul zilei de luni, au fost efectuate 23 de percheziții în Suceava, Liteni, Salcea, Dumbrăveni, Mitocu Dragomirnei și Hănțești. Această acțiune a condus la identificarea a trei infracțiuni de contrabandă, punerea în circulație a produselor purtând mărci similare cu cele înregistrate și o infracțiune la regimul substanțelor periculoase. În plus, au fost confiscate țigarete de proveniență extra-comunitară și duty-free, tutun mărunțit și dispozitive pentru umplerea țigărilor, articole vestimentare, recipiente cu lichid asemănător alcoolului etilic, precum și recipiente de erbicid și insecticid. Pentru a stabili exactitatea aspectelor legate de caz, poliția va continua investigațiile sub supravegherea procurorilor din cadrul parchetului de pe lângă judecătoria Suceava.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close