Locul de joacă de lângă biserica „Sf. Andrei”, inaugurat pe 1 iunie

Locul de joacă de lângă biserica „Sf. Andrei”, din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, a fost reabilitat. Lucrările au fost executate în baza contractului primăriei cu firmele de salubritate. Noul loc de joacă va fi inaugurat pe 1 iunie, de Ziua Copilului.

Lucian Harsovschi- viceprimar Suceava
„Organizarea de șantier e bună, dar pe unde trece lumea? ”Șantier în lucru, parcarea interzisă, ne cerem scuze!” Dar ce se face? Facem bloc? Ce facem aici? Puneți loc de joacă, pune o planșă acolo.”

Mihai Hostiuc- director Direcția Ecologizare primăria Suceava
„În prima fază punem borduri, după aceea compactăm zona, turnăm betoane. Și după aceea montăm elementele de joacă. Deci săptămâna asta vom pune borduri, vom compacta și vom turna betoane. Și probabil din urmă vom începe să montăm locul de joacă efectiv. Până atunci, toată zona trebuie să fie acoperită de betoane.”

Lucian Harsovschi- viceprimar Suceava
„Da, dar faceți acces.”

Mihai Hostiuc- director Direcția Ecologizare primăria Suceava
„Da, să am platformă pentru covor elastic.”

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a urmărit încă de la început lucrările de amenajare a locului de joacă de lângă Biserica ”Sf. Andrei” din municipiul Suceava. Spațiul destinat copiilor se întinde pe o suprafață de 690 de metri pătrați și este realizat de primărie în parteneriat cu firmele de salubritate care au contract cu municipalitatea pentru gestionarea deșeurilor.

Lucian Harsovschi- viceprimar Suceava
„Și aici, în Burdujeni, lângă Biserica ”Sf. Andrei,” era un loc de joacă și îl modernizăm. Vom face un loc de joacă mai mare, în așa fel încât copiii din zonă să se bucure de acest loc de joacă.”

Locul de joacă este format dintr-un complex de tobogane, echipament de cățărare, ansamblu de leagăne cu patru locuri, carusel pentru copii cu dizabilități, carusel cu scaune, carusel cu figurine, balansoar simplu și scrânciob dublu și figurine pe arc.

Lucian Harsovschi- viceprimar Suceava
„În paralel, construim și un nou loc de joacă. Acesta va fi pe malul râului Suceava, în zona de agrement și veți vedea imagini și de acolo.
Și, bineînțeles, alte 10 astfel de locuri de joacă mai mici se fac în tot municipiul Suceava, pentru că, așa cum am spus, este foarte important ca tinerii să lase tablete, să lase telefoane, să iasă la joacă și să aibă locuri speciale amenajate, în așa fel încât să se simtă bine. Pe 1 iunie vor avea astfel de locuri noi de joacă în municipiul Suceava și nu ne oprim aici, continuăm!”

Locul de joacă de lângă Biserica ”Sf. Andrei” este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close