Continuă majorarea salariului minim în România

PSD a reconfirmat necesitatea majorării salariului minim începând cu 1 iulie, având ca obiectiv atingerea unui salariu minim european până la finalul anului. Guvernul va crește suma scutită de impozit din salariul brut, mărind astfel puterea de cumpărare a angajaților cu salariul minim. Salariul minim va crește de la 3.300 la 3.700 de lei, iar suma scutită de impozit va crește de la 200 la 300 de lei.

Prin intermediul unui comunicat de presă, PSD a transmis că a reconfirmat creșterea salariului minim începând cu 1 iulie, cu obiectivul de a implementa un salariu minim european până la finalul anului și de a atinge 50% din salariul mediu pe economie de la 1 ianuarie 2025.
”PSD a reușit să reconfirme în coaliția de guvernare necesitatea majorării salariului minim”, a declarat Ioan Stan.

În plus, guvernul va majora suma scutită de impozit din salariul brut, crescând de la 200 la 300 de lei. Această măsură va permite celor aproximativ 1,5 milioane de angajați cu salariul minim să beneficieze de o creștere reală de 284 de lei în veniturile lor lunare.
Conform senatorului Ioan Stan, decizia de majorare a salariului minim de la 3.300 la 3.700 de lei, reconfirmată în ultima ședință a coaliției, subliniază angajamentul PSD de a îmbunătăți nivelul de trai al cetățenilor și de a susține categoriile vulnerabile. Prin aceste măsuri, PSD este de părere că își arată dedicarea pentru crearea unui cadru economic echitabil, stabil și predictibil și contribuie la îmbunătățirea condițiilor de muncă și la sporirea puterii de cumpărare a celor cu venituri mici. ”PSD dovedește din nou că își respectă angajamentul față de creșterea nivelului de trai al cetățenilor”, a concluzionat Ioan Stan.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close