Baza sportivă a Primăriei Suceava, realizată în proporție de 70%

Baza sportivă de la ieșire din Suceava spre Fălticeni este construită în proporție de 70%. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi. Obiectivul cuprinde un teren de fotbal de dimensiuni UEFA, cu nocturnă, un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, precum și o clădire pentru vestiare.

Baza sportivă de la ieșire din Suceava spre Fălticeni este finanțată printr-un proiect al Companiei Naționale de Investiții. Municipalitatea s-a ocupat de lucrările de sistematizare a terenului, precum și de construirea unui zid de sprijin. Potrivit declarațiilor viceprimarului Sucevei, Lucian Harșovschi, investiția a fost realizată deja în proporție de 70%.

Lucian Harsovschi- viceprimar municipiul Suceava
„O bază sportivă care a implicat și alte costuri și investiții ale primăriei municipiului Suceava. După cum știți și v-am arătat și la creșa din Burdujeni, proiectele Companiei Naționale de Investiții sunt pe un teren cu planitate perfectă. Noi avem aceste denivelări.
Prin urmare, a trebuit să facem alte investiții pregătitoare, pentru că eram în câmp deschis în teren virgin. Am consolidat și am făcut un zid de sprijin cu o valoare de aproape 1.700.000 lei, compus din escavarea terenului peste 11.000 de metrii pătrați și lucrări de umplutură de 9000 de metrii pătrați. Mai mult, alte costuri ale primăriei înseamnă un bazin de vidanjare de 30.000 de litri și o butelie de GPL care va fi montată chiar aici undeva, pentru a avea energie termică. Și bineînțeles s-au făcut demersuri pentru aducerea energiei electrice pentru organizarea de șantier. Este un pom trafo opus în partea de acolo și bineînțeles organizarea de șantier aici care deservește inclusiv sala polivalentă și va deservi și și noul Aqua Park, pentru că sunt investiții făcute în așa fel încât să putem să ne apucăm de lucru cu aceste lucruri.”

Baza sportivă cuprinde un teren de fotbal de dimensiuni omologate UEFA, un teren multifuncțional pentru handball, basket, volei și tenis, precum și o clădire pentru vestiare.

Lucian Harsovschi- viceprimar municipiul Suceava
„După ce am făcut aceste lucruri s-au apucat cei de la CNI să lucreze prin HENSA SRL, o societate care a câștigat licitația, cu o valoare de 5 milioane 232 de mii de lei, care înseamnă un teren de sport de dimensiuni de 68 ori 105, deci dimensiunii UEFA, cu gazon artificial,
care va avea nocturnă, care va avea tribune de 500 de locuri, bineînțeles locuri pentru persoane cu dizabilități, posibilitatea de a se extinde acea tribună cu încă alte 1000 de locuri. Acest teren va avea, așa cum vedeți noastră, o bază administrativă cu grupuri sanitare cu vestiare. Și vom avea inclusiv un alt teren pentru o suprafață de 40 ori 20, pe suprafață de tartan, pe suprafață cauciucată. Nu lipsește parcarea de 55 de locuri și două autocare și, bineînțeles, locuri pentru persoane cu dizabilități.”

Baza sportivă se află în imediata vecinătate a sălii polivalente, iar investiția va fi terminată în decembrie 2024.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close