Lucian H. „Nu am fost chemat niciodată la DNA”

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a răspuns unor atacuri venite în spațiul public și neasumate. Lucian Harșovschi a declarat că nu a fost chemat la DNA, așa cum se vehiculează pe rețelele sociale online. Viceprimarul Sucevei a explicat de unde au avut părinții săi bani ca să-și construiască o casă în cartierul în care locuiește și el. În același cartier dețin case și surorile lui Lucian Harșovschi.

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a infirmat zvonul potrivit căruia ar fi fost chemat la DNA în dosarul afaceristului Bogdan Pascari, anchetat pentru modul în care a obținut avizele și autorizațiile de la primăria Suceava pentru construirea unui bloc în cartierul Zamca, în zona în care s-au produs alunecările de teren.

Lucian Harsovschi- viceprimar municipiul Suceava
„Nu am fost în vizită la DNA, am văzut și eu jocurile murdare ale unora, nici la DNA, nici la poliție, nici la alt parchet în această perioadă, la DNA n-am fost chiar niciodată. Eu văd că unii înțeleg să-și facă campanie electorală cu mizerii, eu am spus clar în această campanie electorală, nu voi discuta deloc sau voi discuta deloc spre puțin de ceilalți contracandidați, voi discuta de proiecte, pentru că sucevenii au nevoie să vadă ce poți să faci pentru ei, nu să arunci cu mizerii în ceilalți. Ați văzut și dumneavoastră sunt atacuri inclusiv la familie, eu am înțeles că sunt candidatul și se discută despre mine, fără nicio problemă, dar când îți atacă cineva familia care chiar nu are nicio treabă, e destul de rău. Eu mi-am sunat părinții și mi-am cerut scuze când am văzut atâta ce atacă și le-am spus că mai trebuie să îndure puțin, pentru că nu e normal, repet, să fie astfel de atacuri. Eu, ca viceprimar, am demonstrat ce am putut face, uneori mi-am depășit limitele, pentru că am fost o persoană implicată. Și sunt sigur că sucevenii, după 9 iunie, vor vedea aceste lucruri în continuare, pentru că, repet, vorbim de proiecte, de investiții și nu de mizerii politice.”

Tot pe rețelele sociale online a mai apărut un clip neasumat în care se arată că familia lui Lucian Harșovschi ar deține un cartier de case în comuna Moara. Viceprimarul nu a negat că se învecinează cu părinții și surorile sale, însă a explicat că membrii familiei sale au locuri de muncă și astfel ar fi reușit să își construiască locuințele.

Lucian Harsovschi- viceprimar municipiul Suceava
„Părinții mei au muncit ca orice alt sucevean și și-au cumpărat o casă. Nu Lucian Harșovschi le-a cumpărat casă, nu Lucian Harșovschi a cumpărat case vecinilor, pentru că eu am o familie și eu am grijă de familia mea, de copii, de soție și dacă pot ajuta, ajut și pe ceilalți apropiați. Dar în niciun caz, nu cred că a fost cazul ca Lucian Harșovschi să cumpere case surorilor, cumnaților sau părinților. Haideți să lăsăm aceste lucruri.”

Și apartamentul?

Lucian Harsovschi- viceprimar municipiul Suceava
„Sigur că da. Sigur că da. Sigur că da, eu când m-am născut, părinții mei aveau apartament.”

Invitat la emisiunea Cartei de Identitate, Lucian Harșovschi a declarat că provine dintr-o familie modestă, că tatăl său a fost muncitor la fabrica de sticlă și că mama sa l-a fostul IRIC.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close