Ziua Învățătorului: Elevii și profesorii beneficiază pentru prima dată de o zi liberă la nivel național pe 5 iunie

Aproape 114.000 de preșcolari și elevi suceveni, împreună cu profesorii lor, vor avea o zi liberă miercuri, 5 iunie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Învățătorului. Toți cei implicați în sistemul educațional beneficiază de această zi liberă, conform prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă semnat în 2023, ca rezultat al protestelor naționale.

Ziua de 5 iunie are același statut ca 1 mai, 1, 25 și 26 decembrie și este declarată nelucrătoare. Instituirea acestei zile libere este rezultatul negocierilor din 2023 între reprezentanții Ministerului Educației și Sindicate. Aceasta este una dintre clauzele favorabile a angajaților din învățământ, care adaugă un drept suplementar față de cele din contractul colectiv anterior, menționează reprezentanții Sindical din Educație. Pe 5 iunie se sărbătorește ziua învățătorului, care marchează ziua de naștere a lui Gheorghe Lazar, fondatorul învățământului modern românesc. În 1818, el a înființat în București prima școală cu predare în limba română. Conform contractului colectiv de muncă, această zi liberă nu trebuie să fie recuperată.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Dalia Ionesi

    Dalia-Ștefania Ionesi a avut primul contact cu lumea televiziunii în anul 2018 prin participarea la o emisiune difuzată pe un post național. În anul 2023 a absolvit Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării în cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava, iar în același an a început studiile masterale în Comunicare, Media și Industrii Creative la aceeași universitate. După 5 ani a revenit în televiziune, ca de redactor la Intermedia, datorită responsabilității, spiritului de competitivitate și aspirațiilor de a contribui la un peisaj media divers.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close